Silkeborg Medborgerhus

Bindslevs Plads 5, Silkeborg

Onsdag den 27. oktober 2021, kl. 19.

Arrangør: Silkeborg BibliotekAndet

Birgithe Kosovic fortæller sin personlige historie

Mød Birgithe Kosovic og hør hende fortælle om sin anmelderroste roman "Det du ikke vil vide." Romanen fortæller historien om hendes familie, om kultursammenstød og om det, der splittede hendes familie ad.Hun vokser op i en almindelig familie på Vestegnen med dansk mor og jugoslavisk far. Men familien har en hemmelighed, som hun en dag afslører. Det får hendes far til at bryde al kontakt. Hun har altid fornemmet, at et sådant sammenbrud kunne ske. Nu sætter hun sig for at undersøge hans vrede og forstå: Hvordan kunne de blive som døde for hinanden?

Birgithe Kosovic fortæller om at vokse op i et hjem præget af farens vrede. Hun spørger: Hvorfra kom hans vrede? Og hvorfor skulle den familie, som hun voksede op i, ende med at ødelægges fuldstændigt? Det sender hende på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel.

I hendes danske familie er der tilsyneladende aldrig sket noget, men også her opdager hun en historie med krig og rædsel. Det hele bliver sat i perspektiv, da terroren rammer Danmark, og hun selv står som forfatter og forkæmper for det frie ord.

Birgithe Kosovic (1972) fik sit gennembrud med romanen 'Det dobbelte land' baseret på historier fra sin jugoslaviske familie, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR's Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hendes roman om Erik Scavenius, 'Den inderste fare', vandt Politikens Litteraturpris 2018.

'Det du ikke vil vide' udkom i august 2020.

Arrangementet er i samarbejde med LOF.

COVID-19:

Silkeborg Bibliotekerne overholder de gældende retningslinjer om afstand og hygiejne.

Brug den opstillede håndsprit ved indgangen når du ankommer samt i en evt. pause - og husk at holde afstand.

Føler du dig det mindste sløj henstiller vi til, at du bliver hjemme.

Sammen passer vi på os selv og hinanden.


Entré: Birgithe Kosovic fortæller sin 75 kr