Høloftet

Skærshøjvej 11, Thyholm

Fredag den 15. oktober 2021, kl. 18.Rock/Pop

Northern Assembly inkl. koncertmenu

Om nogen mestrer Northern Assembly historiefortællingens kunst! Det oplevede vi i 2019, da det 4-mand store orkesters gæstede os for første gang. Det var en intens aften med de smukkeste vokaler, en musikalsk oplevelse, der sad i os meget længe.Nøj, hvor er vi glade for, at de 4 dygtige musikere igen kommer forbi

De autentiske folkelige toner bliver båret af medrivende beats, kontrabas, guitar klaver, mens dansk/færøske Dina Danialsdottir bristiske Andreas Bevan på guitar sang i front trækker publikum ind med deres smukke harmonier ikke mindst indlevende historier.

Northern Assembly slår sine folder omkring de to sangskrivere Dina Dánialsdóttir Andreas Bevan, som begyndte at skrive musik sammen i 2013, drevet af en fælles passion for god, oprigtig historiefortælling varmglødet håndspillet musik. I 2014 kom bassist Jesper Smalbro trommeslager Jens Hedegaard til den danske kvartet udgav derefter deres debut-EP "Northern Assembly" senere samme år.

Et par udsolgte shows skabte hurtigt en dedikeret lokal fanbase i deres hjemby Aarhus. Efter at have vundet Fatter Eskil prisen i 2015, fik bandet national interesse gæstede festivaler rundt omkring i landet efterfulgt af en turné i Schweiz.

I januar 2018 udkom bandet med debutalbummet "Death Won't you marry me?" som blev fulgt af en Danmarks-turné - med blandt andet Tønder Festival SMUKfest på plakaten.
Og det var ikke kun Danmark, der fik øjnene op for Northern Assembly's kvaliteter. Også i Sydkorea vakte orkesterets indie/folk-lyd interesse, hvad førte til endnu en succesfuld turné.

I 2019 kom kvartettens andet album "Closer Together", som blandt andet modtog fem stjerner fra musikmagasinet GAFFA, derudover blev et af årets mest afspillede albums på P5.
Northern Assembly har igennem årene spillet over 150 koncerter i ind- udland, hvor de har høstet stor anerkendelse for deres stærke sangskrivning, storeladende produktioner, nærværende performances, humor historier, utrolig velklingende harmonier

Det er medvirkende til at placere dem i den absolutte top af den talentfulde, danske folk-scene, der i disse år gennemgår en renæssance, hvor de udmærker sig som et orkester, der formår både at forny genren fængsle publikum på én samme tid. Så vær klar på, at du bliver både rørt imponeret, når Northern Assembly indtager Høloftets scene d. 15. oktober.


Entré