Carl Nielsens Barndomshjem

Odensevej 2A, Nr. Lyndelse, Årslev

Søndag den 13. juni 2021, kl. 14-16.

Arrangør: Odense Bys MuseerMusik

Carl Nielsens 156 års fødselsdag

Vi fejrer Carl Nielsens fødselsdag med festlig folkemusik, fællessang og fortælling.Musikken leveres i år af Andreas Tophøj og Rune Barslund - to af de stærkeste navne i ny dansk folkemusik. De to etniske jyder optræder med violin, accordeon, bratsch, whistle og vokal. I de senere år har de lagt publikum for fødderne på spillesteder og festivaler i hele Skandinavien, Storbritannien, Irland
og Tyskland. Bl.a. har store internationale festivaler som Tønder Festival, Celtic Connections og Kaustinen Festival nydt godt af duoens musik.

Andreas og Rune viser en ny retning i folkemusikken, et dansk sammenkog med traditioner fra andre nordatlantiske kyster. Gennem lange rejser og ophold i Irland, Amerika og Finland har frugtbare møder med keltiske og nordiske musikere og musikkulturer fundet sted. Resultatet er en musik der spejler det nordiske vejr, med strid blæst, piskende regn og himmelblå opklaring. I dette karske rum finder musikken varmen, hvirvler, gløder og bliver ekstatisk og undertiden ja: inderlig. Sådan er også deres originale repertoire, når de to musikalske historiefortællere inviterer på rejse i et flot og medrivende sammenspil.

Desuden medvirker kunstner og komponist Tine Louise Kortermand, som vil fortælle om projektet Carls Camino.