Online event

Horsens

Mandag den 31. maj til fredag den 11. juni 2021, kl. 12.Online event

Årets Udgravninger i Horsens

Arkæologerne fra Museum Horsens fremviser fund og fortæller om seneste nyt fra fortiden. Det foregår online og materialet bliver liggende, så det kræver ikke at man er logget ind på et bestemt tidspunkt. Følg linket længere nede.Fortiden ligger lige under vores fødder. Året rundt arbejder arkæologerne med at løse undergrundens mysterier og gøre os klogere på det liv, der har udfoldet sig her i vores område i 6000 år. En gang om året vil arkæologerne fra Museum Horsens gerne hav lov til at fortælle jer alle om de mest fascinerende opdagelser og nye fund.

I år rykker vi online, og i begivenheden på Facebook vil der komme videofortællinger, 360-graders billeder, tekster og meget mere. Du skal blot tilmelde dig begivenheden, så kan du følge med, når det går løs fra den 31. maj. Materialet bliver liggende, så man behøver ikke at sidde klar på et bestemt klokkeslæt.

Årets Udgravninger vil i år fokusere på tre områder:
Vi skal blandt andet rejse næsten 6000 år tilbage i tiden, hvor der blev anlagt gravhøje, dysser og jættestuer i ådalen omkring Bygholm Å. Museum Horsens har det seneste år udgravet flere af disse såkaldte megalitter, der fortæller om et særdeles rigt kulturmiljø i området omkring Bygholm Sø.

Museets arkæologer har i løbet af året også gravet i Brædstrup, hvor der er gjort fund fra stenalder til middelalder. Flere huse og masser af keramik har gjort os klogere på Brædstrups forhistorie.

Og i Horsens By er der under en parkeringsplads i midtbyen dukket en flere hundrede år gammel voldgrav frem - endnu en vigtig brik til vores forståelse af Horsens By.


Fri entré