Assistens Kirkegård

Kapelvej 2, København N

Lørdag den 24. juli 2021, kl. 14-16.Ekskursion

Kunstens og poesiens karrusel på Nørrebro

Walk & talk med fokus på kunst, poesi og gode fortællinger fra Nørrebro. Oplev den charmerende Assistens Kirkegård sammen med gadedigter Christian Kronman fra Assistens Fortæller og kunstformidler Christina Klestrup fra Heerup Museum."Måtte Nørrebro, som ingen større kulturinstitution ejer, regne sine døde med, blev det landets åndelige centrum", skrev forfatteren Martin A. Hansen i 1946 efter et besøg på Nørrebros smukke Assistens Kirkegård. Her hviler en lang række kunstnere og forfattere, som har udfoldet deres pen eller pensel på så uforglemmelig vis, at de i dag stadig lever i vores bevidsthed. Mange af dem havde Nørrebro i hjertet - enten som en forestilling, et barndomsminde eller en konkret virkelighed spændt ud mellem folkelig arbejderkultur og pulserende storbyliv.

Nu kan du få alle de gode fortællinger om både kunstens og poesiens Nørrebro samt den charmerende kirkegård, når Gadedigteren Christian Kronman i selskab med Heerup Museums kunstformidler Christina Klestrup stiller skarpt på kunstnere med blik for såvel fantasi som vidunderlig hverdag - kunstnere hvis levede liv og kunstneriske virke var tæt knyttet til følelser af solidaritet, mangfoldighed, humor og protest.

På vores walk & talks i juli måned vil forfatter, historiefortæller og gadedigter Christian Kronman dele ud af sin store viden om både Nørrebro, Assistens Kirkegården og dansk litteratur. Han er en eminent fortæller med utallige foredrag i bagagen og har i mange år foretaget populære rundvisninger på Assistensen.

Hvor Kronman vil gøre os klogere på dansk poesi og litterære skikkelser som den lyse digter Jens August Schade, proletardigteren Lean Nielsen og eventyrernes mester H.C. Andersen, vil Christina Klestrup fortælle om billedkunstnere som Barbermaleren John Christensen, Jens Jørgen Thorsen, Leif Sylvester og ikke mindst Henry Heerup, hvis opvækst på Nørrebro var kilde til livslang inspiration.

Elsker du også kunst, poesi og gode fortællinger? Så vær med når vi mødes foran Heerups barndomshjem på Nørrebrogade 151A ved Nørrebros Runddel og sammen bevæger os rundt til udvalgte gravsteder på kirkegården. Turen varer i alt to timer, så husk godt fodtøj og vær opmærksom på, om du kan klare gåturen på tværs af kirkegården. Der er et maximum på 25 personer pr. tur.

MØDESTED: Nørrebrogade 151A ved Nørrebros runddel

Køb din billet i webshoppen på www.heerup.dk.


Pris: 120 kr