Holbæk Havn - Kystlivscenter

Kanalstræde 21, Holbæk

Mandag den 2. til fredag den 6. august 2021, kl. 08-16.Sejlads/roning

Sommerhøjskole: Sejlads og maritime håndværk

Tag på sommerhøjskole med Kystliv Holbæk og få en oplevelse for livet, når vi tager på sejltur i vores selvbyggede Isefjordsjoller. Du kommer også til at prøve kræfter med maritimt håndværk og høre historier fra gamle dage om livet ved havet i Holbæk.Har du lyst til at bruge fem dage i din sommerferie i godt fællesskab på fjorden, så skal du tage med på Kystliv Holbæks allerførste sommerkursus Sejlads og maritime håndværk.

På sommerkurset får du og din familie mulighed for at lære at sejle i en af de nye Isefjordsjoller, som vi det sidste år har bygget på Kystliv Holbæks værksted på Holbæk havn. Derudover kommer du også til at prøve kræfter med sejlsyning, rebslåning, fiskeri og kystfriluftsliv.

Under sommerkurset sover du hjemme om natten og er på højskole om dagen. Vi starter hver dag med at spise morgenmad sammen og holde morgensamling med fællessang fra Højskolesangbogen.

Programmet for ugen ser således ud:

Mandag
Vi fortæller om vores klinkebyggede Isefjordsjoller og måden vi bygger bådene på. Derefter får du selv lov til at prøve kræfter med at slå reb og sy en sejlmagerpose.

Tirsdag
Vi underviser i søsikkerhed, laver sejladsøvelser og prøver at ro i vores Isefjordsjoller.

Onsdag
Onsdag bruger vi hele dagen på at sejle og opleve Isefjord. Vi spiser vores frokost på havet.

Torsdag
Vi sejler ud på Isefjord og sætter fiskegarn, som vi senere på dagen tjekker for fangst.

Fredag
Vi sejler til Tuse Næs og besøger fisker Nis Olsen, der er 4. generation af fjordfiskere i Holbæk. Derefter sejler vi tilbage, afrigger bådene og slutter ugen af.

Praktisk information
Sommerkurset henvender sig til børn og voksne fra 10 år og opefter. Børn og unge mellem 10 og 17 år skal dog følges med en voksen.

Kystliv Holbæk sørger alle dage for materialer og forplejning til alle kursister.

Kystliv Holbæk står også for sikkerhed til søs og det sikkerhedsudstyr som er påkrævet. Vær dog opmærksom på, at det er et krav, at du kan svømme.

Sommerkurset arrangeres sammen med Kystliv Holbæks partner Lejre Højskole. Hvis du vil vide mere, eller har lyst til at tilmelde dig kurset, kan du få flere informationer på lejrehojskole.dk.

Her kan du læse om Lejre Højskoles andet sommerkursus Det bedste fra Lejre.


Pris: 3500 kr