Møntergården

Møntestræde 1, Odense C

Torsdag den 22. juli 2021, kl. 10-16.

Arrangør: Odense Bys MuseerAndet

Vikingeborgen Nonnebakken - fund og fremtid

Se fine fund fra vikingeborgen Nonnebakken - både fra museet og indlånt fra Nationalmuseet. Bliv samtidig klogere på både historie og fremtidsplaner for et af Odenses vigtigste fortidsminder.Omkring år 980 anlagde vikingekongen Harald Blåtand en borg i Odense - den der i dag kaldes Nonnebakken og ligger som en forhøjning midt i Odense.
Her har arkæologer gennem mange år gjort fund og iagttagelser, der sammen giver et billede af, hvad borgen blev brugt til, og hvordan den så ud i vikingetiden. I de senere år er der kommet ny, spændende viden til via udgravninger, forskning og georadar-undersøgelser.

Nu kan du se de fine fund fra Nonnebakken samlet i en stor montre på Møntergården - både fra museets egen samling og indlånt fra Nationalmuseet - blandt andet fine glasperler, en meget sjælden fibel med valkyrier på, jernøkser, en træspade og sølv fra små skatte.

Samtidig kan du via film og tekst blive klogere på vikingeborgen, der sammen med fire samtidige, danske ringborge i disse år søger om at blive optaget som UNESCO-verdensarv. Se blandt andet noget om vikingeborgens konstruktion, dens sammenspil med det omgivende landskab, dens centrale rolle i dannelsen af det danske rige samt fremtidens formidling på stedet.