Hornslet Bibliotek

Tingvej 35, Hornslet

Onsdag den 20. oktober 2021, kl. 13.Andet

Nomerworkshop med Jan Kjær

Lær at tegne figurerne fra de populære bøger!.Mød Jan Kjær, der er manden bag de populære bøger om Nomerne, til en underholdende workshop, hvor I både skal quizze i Nomerviden og lære at tegne og farvelægge en Nom.

Sammen skal deltagerne også hjælpe Jan med at finde på et uhyggeligt monster til den næste Nomerbog.

For børn i alderen 5-8 år.

Gratis - tilmelding nødvendig for børnene

Om Jan Kjær og hans forfatterskab

Forfatter og tegner Jan Kjær blev født i Århus i 1971, og drømmen har altid været at skrive historier og tegne. Han er været vidt omkring i sin karriere: I 1996 kom han ind på tegneserieskolen "The Joe Kubert School" i USA, han har prøvet kræfter med filmbranchen i Hollywood. Desuden har han arbejdet freelance for LEGO.

I 2004 gav Kjær sig i kast med sin første 'rigtige' bog, "Manga - 20 tips & tricks". Han har fra 2005 til 2012 arbejdet sammen med forfatter Merlin P. Mann og udgivet Taynikma-serien, som blev en stor succes. Gennem forfatterskabet er det samlet set blevet til ikke mindre end 53 bøger. Fælles for fortællingerne er tematikker om overgangen fra barn til voksen, ensomhed og dét at være anderledes. Der hersker en grundlæggende erkendelse om, at man ikke kan klare alting alene, og at udfordringer er nemmere at overkomme i fællesskab.

Nomerne-serien handler om et lille folk, Nomerne, og fortællingerne tager afsæt i ét fælles univers. Identitet er det gennemgående tema, og mange af fortællingerne handler at finde sin plads i verden. Serien adskiller sig fra de fleste andre serier, idet den er udgivet på tværs af formater. Der er ikke én hovedperson eller ét narrativt forløb, og man kan læse fortællingerne i både billed- og kapitelbøger. Der er desuden udsprunget aktiviteter og endda et rollespil af fortællingerne. Serien er blevet en kult med farvelægningsark, madopskrifter, perleplader, udklædning og andre sjove påfund.


Fri entré