Østhallen

Skolevænget 5 - Nørre Nissum, Lemvig

Lørdag den 28. maj 2022, kl. 16.Marked/byfest

Den store havefest

En begivenhed, som skal være medvirkende til, at vi nu igen kan føle os lidt frie, komme ud og være sammen med andre mennesker, høre den musik som vi alle elsker, nemlig den som rør noget i os og får alle følelser i kog og måske en lille tåre i.

Øjenkrogen.

En masse fantastiske sangere og musikere er samlet her, for at vi kan opnå dette og for at få os til at føle vi lever og at vi fremover skal passe meget bedre på os selv og hinanden.

DEN STORE HAVEFEST skulle gerne blive en begivenhed en gang årligt og som en fast festival tradition inden for klassisk, opera og musical - se mere vedrørende de medvirkende i 2021:

Solisterne:

Cecilia Lindwall

Efter sin anmelderroste debut i La Boheme på. Den Norske Opera i 2000 og som vinder af den internationale konkurrence i Kammeroper Schloss Rheinsberg i Berlin året efter, har den svenske sopran Cecilia Lindwall arbejdet professionelt i Tyskland, Norge, Danmark og Sverige som en meget velrenommeret Koncert og Opera Sanger - senest bl.a. på Det Ny Teater i forestillingen Phantome of the Opera. Cecilia's operaroller includerer bl.a.: Fiordiligi i Cosi fan tutte, Mimi i La Boheme, Liu i Turandot, Micaëla i Carmen, Violetta in La Traviata og Agathe in Der Freischütz.Udover opera synger hun i concerter og oratorier så som Dvoraks: Stabat Mater, Beethoven 9, Mahler 2, Handels: Messiah , Brahms: Ein Deutsches Requiem, Mendelsohn: Paulus and Mozarts Requiem. Derudover synger Cecilia Sopran-soloen på en CD-optagelse af Mahlers 2 symfoni,med Orchestra and choire of Staatstheater Braunschweig og Jonas Alber som dirigent og pressen skriver --"Mit strahlende Höhe intonierte die Sopranistin Cecilia Lindwall die vehmente Siegesgewissheit der Erlösten, die endgültige Bezwingung von Schmerz und Tod".

Tysk TV optog Elblandfestspiele Wittenberg, hvor hun synger med Rene Kollo og Deutsches Filmorchester Babelsberg , hvilket blev transmitteret i tysk TV.

Cecilia Lindwall er uddannet på The Norwegian State Accademy of Music and The State Accademy of Opera i Oslo, Norge med Ingrid Bjoner og Mirjana Dancuo som hendes lærere.

Cecilia Hjortsberg
Cecilia Hjortsberg begyndte sit uddannelsesforløb på musikskolen i Karlskrona, Sverige, i 1984 samtidig med at hun modtog privat sang- og klaverundervisning.

Uddannelsen fortsatte på Oskarshamm og Ljungskile musikhøjskoler indtil hun i 1997 blev optaget på operalinien ved Göteborg Operaen, hvor hun tillige modtog undervisning i performance.

Fra 1997 studerede hun kammermusik ved Det kgl. Musikakademi i Stockholm.

I 2001 blev uddannelsen suppleret med dramatisk undervisning hos den i Sverige velkendte skuespiller Inga-Marta Froman.
Endelig har hun i 2004 fået privat undervisning hos den berømte operasanger Hakan Hagegard.

Karriere:
Under sin uddannelse i Ljungkile har Cecilia Hjortsberg medvirket i adskillige forestillinger, for eksempel som Belinda i Dido og Aneas, Gilda i Rigoletto, Fiorgilidgi i Cosi fan tutte og som medlem af koret i Carmen og Porgy and Bess.

I 1997 var hun med i opsætningerne af Hair og The Best of Broadway i Karlskrona og i 1999 sang hun partiet som Heksen i Hans og Grethe.

I perioden 1991 til 2004 har Cecilia givet mere end 150 solokoncerter i kirker over hele Sverige.

I 2002 sang hun partiet som Kong Augustus i Tiberius Prövning i en svensk turné produktion, ligesom at hun var på turné med Cosi fan tutte hos den Skånske Opera.

Endelig sang hun partiet som Isis i Osiris, der blev opført af Malmøs Lyriske Ensemble i både Sverige og Danmark.
I 2005 fik Cecilia partiet som Donna Anna i Don Giovanni på den Skånske Opera.

I 2007 fik Cecilia Hjortsberg rollen som Desdemona i Verdis Otello hos Opera i Provinsen, der for eksempel spillede på Takkelloftet i Den kgl. Opera i København. I samme år blev hun tilknyttet Den kgl. Opera.

Anna Einarsson
Anna Einarsson - Mezzosopran i særklasse !Anna Einarsson er uddannet fra Music Academy of Malmö, Sverige og The State Accademy of Opera i Oslo, hvor hun studerede hos Ingrid Bjoner.

Anna Einarsson er en eftertragtet solist ved koncerter og oratorier og sang i e.g. Verdis Missa di Requiem, Beethovens 9th symphony, Missa Solemnis, Mahlers 2nd, 3rd and 8th symphony, Mendehlssohn Elias, Mozart Requiem, Mahler Das Lied von der Erde, Lieder eines fahrenden gesellen, Händel Messias, Bach Magnificat, Christmas Oratory, cantatas, Dvorcak Stabat Mater and Bruckner f-minor mass. Hun dukker jævnligt op i koncerthaller og på festivaler gennem Europa og Asien.
Anna Einarsson har optrådt i mange stykker, og hun er repræsenteret i adskillige radio og CD optagelser. I 2014 modtog Anna Einarsson en Grammy nominering i USA for sin deltagelse i optagelsen af Ståle Kleibergs opera "David and Batsheba" !

Lars Fosser
I 2020 debuterede Lars Fosser som den flyvende hollænder på Lüneburg-teatret. I 2019 sang han i verdenspremieren i Niels Martinsens Opera "Lille Soldat" på den Fynske Opera og den del af Sprecher i Mozarts, "Die Zauberflöte" med Opera på Skäret Opera festival. Andre nylige engagementer med Tonio i Leoncavallos "Pagliacci" med Københavns Operafestival på turné og Enrico Ashtons rolle i Donizettis "Lucia di Lammermoor" med Opera Romana i Craiova.

Han har sunget i adskillige teatre i Tyskland, Østrig, Danmark, Frankrig, Spanien og Norge, såsom Den Kongelige Danske Opera og Den Danske Nationalopera, Dresden Staatsoperette, National Norwegian Opera, Opera Lyrique des ClermontFerrand osv.

Per Jellum
Før overgangen til Opera som dramatisk tenor, sang Per Jellum adskillige store partier i operettegenren, bl.a. på Hofteatret i København.

Disse inkluderer Danilo (Den Glade Enke), Eisenstein (Flagermusen), Zedlau (Wienerblod), Leopold (Sommer i Tyrol), samt tre af de store Gilbert&Sullivanroller: Nanki-Poo (Mikadoen), Kaptajn Cochran (Pinafore) og Piratkongen (Piraterne fra Penzance)

Per Jellum har sunget med alle landsdelsorkestre i Danmark og debuterede i 2018 som solist på Den Jyske Opera og ved Copenhagen Opera Festival.

Knud Rasmussen
Pianist, Uddannet på Det kgl danske Musikkonservatorium som pianist
og organist.

Har haft en omfattende virksomhed som repetitør og akkompagnetør og har
medvirket ved utallige koncerter i ind-og udland, som akkompagnetør for bl.a. De tre
kongelige Tenorer og De tre kongelige Sopraner.

Er ansat som organist i Virum Kirke og arrangerer her mange koncerter, både kirkemusikalske begivenheder,
kammerkoncerter og solokoncerter.

Entré: 320 kr

Køb/bestil billet