Ringsted Bibliotek

Tværallé 1-3, Ringsted

Torsdag den 21. oktober 2021, kl. 15.Workshop

Kom og lær at spille som en samurai eller viking!

For tredje år i træk inviterer Ringsted Go Klub til brætspilsdag i efterårsferien. Spildag for børn fra 8 år, unge og voksne. Torsdag den 21. oktober kl.15-18 på Ringsted Bibliotek.De gamle samuraikrigere spillede to spændende spil, Go og Shogi, som nu spilles af millioner af mennesker over hele verden. Også Othello er meget populært i Japan og har derfra bredt sig til resten af verden.

Vikingernes favoritspil hed Hnefatafl eller Nefatavl, som vi udtaler det i dag. Det var også populært hos samerne, som kaldte det Tablut. Spillet gik i glemmebogen, men er blevet populært igen, og spilles både på vikingefestivaller og online via nettet.

Det populære Backgammon spil opstod i 1600-tallets England, men har meget ældre rødder, bl.a. til romernes Tabula, som var udbredt i Frankerriget i vikingetiden.

Brug en dag i efterårsferien på at lære spillene! De har alle meget enkle regler, som kan læres på få minutter.

Du skal blot møde op, så stiller vi med spil og instruktører, som lærer dig at spille de forskellige spil.

Arrangør: Ringsted Go Klub i samarbejde med Dansk Othello Forbund, Dansk Shogi Forbund, World Tafl Federation og Ringsted Backgammon Klub.

Ringsted Go Klub spiller på Café Vivaldi lørdage fra kl.14.30. Se nærmere hvilke lørdage, vi spiller, på klubbens hjemmeside. Børn og unge i alderen 6-16 år kan træne Go hver torsdag kl.16-18 i lokale 35 på Dagmarskolen.


Fri entré

Læs mere på hjemmesiden