Horsens Bibliotek

Tobaksgården 12, Horsens

Mandag den 11. til torsdag den 14. oktober 2021, kl. 19.Workshop

Intelligent design, skabelse, evolution - hvad skal vi tro?

3 inspirerende oplæg, der giver dig indsigt i nogle interessante, alternative forklaringer om livets oprindelse og forandring; forklaringer, du ikke hører om til daglig. Mandag, 11. oktober 19.00 / Onsdag, 13. oktober 19.00 / Torsdag, 14. oktober 19.00.3 inspirerende oplæg, der giver dig indsigt i nogle interessante, alternative forklaringer om livets oprindelse og forandring; forklaringer, du ikke hører om til daglig.

Mandag, 11. oktober 19.00
Del 1: Livets oprindelse

Livets oprindelse er stadig et varmt emne blandt forskerne. Hvordan blev livet til? Der er flere teorier, og vi skal se på nogle af dem. Vi skal se på, hvad der egentlig kendetegner liv og hvilke kriterier, der skal være opfyldt, for at en teori om dets oprindelse kan være sandsynlig.

Onsdag, 13. oktober 19.00
Del 2: Intelligent Design og skabelse - hvad taler vi om?

Intelligent design er et nyere begreb, der tager udgangspunkt i, at livets kompleksitet peger på design. ID tager ikke stilling til, hvem designeren er, hvorimod skabelsestro forudsætter en skaber. Vi skal se på de to modeller og diskutere muligheden for, at livet skyldes skabelse eller intelligent design.

Torsdag, 14. oktober 19.00
Del 3: "Jamen"... diskussion af evolutionens ikoner

Evolutionsteorien har for længst sejret i kampen mod skabelsestroen. Men er evolutionen så klokkeklar og indlysende? Kan man forklare nogle af de såkaldte beviser ud fra alternative modeller. Hvilken betydning har det for os, hvad vi tror?

Sted: Horsens bibliotek, Tobaksgården 12, 8700 Horsens

Kontakt: 20 41 24 31

Aftenerne vil byde på undervisning, dialog og let servering.

Ved Holger Daugaard:

Holger har kandidatuddannelser i biologi og havebrug bag sig og har arbejdet som forsker en del år, inden han skiftede spor og blev adjunkt og senere rektor på Vejlefjordskolen. Han er nu delvis pensioneret, men har siden sine unge dage interesseret sig for debatten omkring evolution og skabelse. I sin fritid nyder han at være sammen med børn og børnebørn eller tage ud i naturen sammen med sin kone Elsebeth for at studere fuglelivet i Danmark eller udlandet.


Fri entré

Læs mere på hjemmesiden