Kunstgalleriet Odense

Søndergade 3, Odense C

Lørdag den 6. til lørdag den 27. november 2021, kl. 12 til 14.Billedkunst

Novemberudstilling

- På novemberudstillingen kan man se malerier af Naja Duarte, Benthe Barnekov, Birgitte Smaakjær, Emil Tonne Staal og skulpturer af Tom Blicher. Åben tirsdag 13-17 - lørdag 10-13.

Naja Duarte.....

Født i en grønlandsk skurvogn...

Eventyrlyst er en del af bagagen hos mig, der startede med keramik, men endte i billedkunsten. Jeg blev født i 1967, i en lille skurvogn på 35 kvadrat meter, gemt under en kæmpe snedrive i Qasigiannguit som ligger på Grønlands vestkyst- Mine forældre var frygtløse eventyrere fra Danmark, med en kæmpe appetit på livet. Mit barndomsliv i Grønland, gik med ude leg i sommermånedernes evige solskin, og i vintermånedernes mørke og kulde, krøb jeg ind i varmen og tegnede. jeg tror jeg var aller mest lykkelig når jeg enten legede med vores slæde hunde, eller tegnde og malede.

Mine malerier er alle unika-værker. Jeg maler med akrylmaling på kvalitetslærreder og jeg tilstræber at opnå dybde, kompositioner med både harmoni og spænding. Mit farve univers kan gå lige fra lækre tone i tone nuancer til sprudlende kontraster. Jeg arbejder altid med mange lag og ind i mellem sniger der sig collageteknik ind. Malerierne kan indeholde sirlige fine små detaljer og store spontane strøg fuld af bevægelse, ofte begge dele i et og samme billede.

Benthe Barnekov ..........

er født i Sønderjylland, hvor hun også er vokset op. Benthe Barnekov har malet i over 20 år, og for hende - som for de fleste andre kunstnere, så er det selve vejen der er målet. Det, konstant at udvikle sig med sin kunst, hele tiden at søge dybere, lære og lade sig inspirere - det er det der giver energi, vitalitet og glæde. Hun prøver løbende at dygtiggøre sig og er under Adam Gabriels kyndige vinger.

Klovn! "Jeg ser altid mig, vi, os, dem, han og hun som klovn, klovn, klovn. Jeg fascineres af mennesket, ansigtet som en ukendt verden, der undersøges, men ikke kan efterforskes fuldt ud. Jeg søger efter det der ligger bag facaden, som rammer mig."

Birgitte Smaakjær.....

Jeg er først og fremmest inspireret af mennesker.
Mødet mennesker imellem. Hvor forskellige vi er både uden på og inden i. Alle elementer i et ansigt er de samme, næse, øjne, kinder, ører mm. og alligevel ser vi helt forskellige ud. Vores indre tilstand og følelser giver sig til kende i vores ansigter, og vi har ubegrænsede muligheder for udstråling og udtryk. Det er dét udforsker jeg i mine malerier. Derudover er farverne nok min mest umiddelbare inspiration. Jeg sanser farver. De påvirker os mere end vi måske umiddelbart tænker over, men kan i høj grad påvirke humøret. Både op og ned. Derfor arbejder jeg i farver der "larmer" og trænger sig på, farver der gør sig bemærket og som påvirker vores humør og sindstilstand i positiv retning.

Emil Tonne Staal`s ....

kunst inspireres og fanges fra hans dybe interesse for interkulturel kommunikation og for menneskers forskellige spirituelle opfattelser og kulturer rundt på kloden, samt vores interaktion med naturen og dyrene.

Emil har arbejdet med kunst i mange former, lige fra musik og lyrik, over performance art og installationer, til skulpturer og malerier og han har en bredde i hans kunst, som kan tage pustet fra de fleste.

Emil drives af et utrættelig ønske om at undersøge sig selv og den verden han oplever omkring sig og på hans mange rejser. Derefter omsætter Emil de mange følelser og indtryk, til historier og udtryk igennem farve og formgivning. I mange af Emils værker finder man lag af mystik og symboler, som oprinder fra forskellige verdenskulturer og som giver et indblik i Emils egen spirituelle søgen, lige fra svedehytteture i de Mexicanske Bjerge, over buddhistiske filosofistudier og Afrikansk shamanisme, til personlige samtaler med en Apache Medicinmand.

Tom Blicher......

I 1990 fik jeg mit svendebrev som guldsmed på Instituttet for ædelmetal i København. Jeg har eksperimenteret og udfoldet mig kreativt med formgivning siden jeg var 16 år og med min uddannelse som guldsmed, er mit mål at forene det klassiske håndværk med en kunstnerisk og innovativ tilgang til formgivning.Menneskekroppen er vel nok det mest udforskede og udstillede emne i kunsthistorien - og den menneskelige skikkelse er også omdrejningspunktet og inspirationen for næsten alle mine værker. Kroppens konturer, vibrerende udstråling og sarte finesser inspirerer mig meget og jeg forsøger altid at fortolke og indkapsle dette objekt - og overføre det jeg ser i mine skulpturer. I arbejdet med formgivning prøver jeg således at fokusere på de abstrakte linjer og reducere den menneskelige skikkelse - eller dele heraf - til elegante kurver i konstant bevægelse.

Fri entré