Københavns Biblioteker

Hovedbiblioteket, Krystalgade 15, København K

Torsdag den 25. november 2021, kl. 17-18.

Arrangør: Københavns HovedbibliotekForedrag

NOGET OM HELTE : Peder Frederik Jensen om Kjell Askildsens "Hundene i Thessaloniki"

Kig forbi 'Noget om helte' på Hovedbiblioteket og hør Peder Frederik Jensen fortælle om den nyligt afdøde norske forfatter Kjell Askildsens novellesamling 'Hundene i Thessaloniki'.

"Der findes alt for mange ord i omløb i verden, den, der siger for meget, har ikke sine ord i behold" - Kjell Askildsen Om arrangementet

Den 23. september i år døde den prisvindende norske forfatter Kjell Askildsen en uge før, han ville være fyldt 92 år. Askildsen debuterede i 1953 med novellesamlingen "Heretter følger jeg deg helt hjem" og efterlader sig et imponerende forfatterskab bestående af såvel noveller og romaner, der har sat sig dybe spor hos en lang række andre forfattere - her blandt andet den danske forfatter Peder Frederik Jensen.

Kjell Askildsen er gennem tiden blevet kaldt meget - bl.a. minimalismens nestor og novellens nordiske mester - og det er netop novellesamlingen "Hundene i Thessaloniki" fra 1996, som Peder Frederik Jensen har valgt at stille skarpt på torsdag d. 25. november til arrangementet 'Noget om Helte'.

'Noget om helte' er en fast arrangementsrække på Københavns Hovedbibliotek, hvor forfattere fortæller om andre forfatteres værker, som betyder noget særligt for dem.

Der er fri adgang til arrangementet, som foregår i 'Salonen'.

Om forfatteren

Peder Frederik Jensen, f. 1978, debuterede i 2007 med romanen 'Her står du' og har siden udgivet såvel romaner, kortprosa og lyrik ofte med et eksistentielt omdrejningspunkt. Senest udkom romanen 'Det Danmark du kender', som er en fortælling om den lollandske del af Underdanmark. Peder Frederik Jensen har tidligere modtaget Otto Gelsted-prisen (2016) og var nomineret til Politikens Litteraturpris for romanen 'Vold' (2016).

Læs mere på hjemmesiden