Musikhuset Aarhus

Thomas Jensens Allé 2, Aarhus C

Lørdag den 1. april 2023, kl. 19.30-22.35.Opera/Operette

Cosi fan tutte

Kynisk filosof og flabet tjenestepige tester kærlighedens holdbarhed i Mozarts intime opera. Det Kongelige Teater gæster Musikhuset med Mozarts intime opera, der sætter kærligheden på prøve i Store sal.

Così fan tutte betyder 'sådan gør alle kvinder' under­forstået, at alle kvinder er troløse. Det sætter filosoffen Don Alfonso sig for at bevise. Hans to unge venner, Ferrando og Guglielmo, indgår et væddemål med ham, for de er overbeviste om, at deres to kærester aldrig vil være dem utro. En absurd og vanvittig forviklingsfarce udspiller sig, når de unge mænd, manipuleret af Don Alfonso, tester deres kæresters udholdenhed eller måske snarere afholdenhed.

Operaen flyder over af iørefaldende arier og ensembler, og der kræves høj følelsesmæssig indlevelse, vokal virtuositet og musikalsk adræthed af de seks sangere fra Det Kongelige Teaters solistensemble og Operaakademiet. I spidsen for dem står Palle Knudsen som Don Alfonso, der som en dukkefører kører rundt med fornuft og følelser i denne musikalske komedie fuld af Mozarts mesterlige musik, spillet af Det Kongelige Kapel.

Tim Albery lader sin iscenesættelse, med Tobias Hoheisels dekorative periodekostumer, udspille sig i en gigantisk camera obscura­scenografi som rammen om Don Alfonsos eksperiment.

Entré: Børn/Unge: 100 kr, Gruppe, Voksen: 130 kr, Løssalg: 180 kr, Særrabat til voksne: 100 kr

Køb/bestil billet Læs mere på hjemmesiden