Torsdag den 30. marts 2023, kl. 20.Rock/Pop

Swan Lee

De fløj deres helt egne veje i dansk rock - farvede den, med et stilsikkert, drømmende udtryk en pallet af sange, der blev lige så store, som deres fængende pop-univers. Efter 17 år er der endelig nyt på vej fra Swan Lee!

De bragede ind i danskernes hjerter med den anmelderroste debut, 'Enter', fra 2001. Swan Lees første store hit kom med Bond-hymnen, 'Tomorrow Never Dies', der vidnede om et nyt dansk navn, der turde drømme stort. Det selvbetitlede andet album gik direkte ind som nr. 1 på den danske hitliste i 2004. Det samme gjorde singlen, 'I Don't Mind', der fik følgeskab af kæmpehits som 'Love Will Keep You Warm' 'What Is Love?'. Selvom Swan Lee blot udgav to albums, står deres navn unægteligt skrevet som et af de mest elskede betydningsfulde bands i 00'erne i dansk musikhistorie.

Derfor kom det nok bag på de fleste, da Pernille Rosendahl, Emil Jørgensen Jonas Struck, få dage inden, de havde takket ja, til at give koncert i Operaen ved Kronprinsparrets Kulturpris, med ét gik hvert til sit.

"Vi har desværre måtte konstatere, at vi er vokset fra hinanden," skrev Swan Lee, dengang i 2005, på deres hjemmeside. Den dynamiske trio havde altid gjort en dyd ud af at gøre tingene på deres egen måde fik tilmed et folkeligt gennembrud, helt uden at gå på kompromis med musikken på deres selvudgivne albums. Men gnisten, i det kollektive samspil, var gået ud, mens de tre musikeres årelange venskab, ganske enkelt, var slidt op. Pernille, Emil Jonas traf det svære, men nødvendige valg om, at opløse deres band.

"Nu skriver vi 2022. I de sidste to år, har vi forsigtigt nærmet os hinanden igen musikalsk. Legen er blevet sjov. Og inspirerende. Vi har opdaget at den gamle telepati den kreative nysgerrighed er intakt. Vi har været i øvelokalet er, netop nu, i gang med at udvikle forfine både sangskrivning udtryk. Materialet emmer af den oprindelige Swan Lee-DNA, men bærer så præg af, at vi er tre forskellige mennesker, der har udviklet os siden, vi splittede op. Nu er der kommet så mange flyveklare sange ud af samarbejdet, at vi har besluttet, at det giver kunstnerisk personlig mening, at udgive vores tredje album tage på turné sammen igen," fortæller Swan Lee.

Entré: 345-370 kr

Køb/bestil billet