Kulturstationen Vanløse

Frode Jakobsens Plads 4 / Jernbane Allé 38, Vanløse

Tirsdag den 17. maj 2022, kl. 19-21.30.Foredrag

Tag Heksen Tilbage - Udsolgt

Tag Heksen Tilbage er en workshoprække over 4 aftener, hvor vi genopliver heksens visdom og sætter heksen fri fra sit negative omdømme.

Vi dykker ned i heksens historie og prøver kræfter med forskelligt håndværk. Hver aften er sammensat af et praktisk og et teoretisk element - vi skal lave blomstertryk, salver, male og lave ritualer. Samtidig lærer vi om historien og kulturen, som har forbundet heksen med ondskab, og sætter heksen fri. Heksen har meget at bidrage med i vores moderne liv: Heksen inspirerer os til at genopdage naturens muligheder og bruge den mere bæredygtigt - og måske kommer vi i kontakt med skjulte sider af os selv i heksens spejl!

Hver workshop begynder med en cirkel, hvor vi taler sammen om dagens emne.

MÅLGRUPPE: 16 +

PRISER:

Tilbudspris: Alle 4 aftener for 200 kr. (Svarende til 50 kr. pr. workshop)

Pris for én workshop: 70 kr.

TIDSRUM: 19-21:30 på tirsdage.

UNDERVISER:

Ingeborg Elisabeth Vind - Uddannet Steiner pædagog, har tidligere undervist i workshoppen på Vestjyllands Højskole. Har et bredt kendskab til hekseriets historie, urter og naturmedicin mm.

Kontakt Ingeborg på mail: Ingeborg.eva@gmail.com

WORKSHOPS:

17/5/2022 - 2. Workshop - Omsorg og modstand

Teoretisk indslag: Et vigtigt aspekt af heksen, er en forståelse af heksen som healer: Urtekyndig og med viden og evner inden for helbredelse, omsorg og pleje. Vi skal lære om urtemedicin og alternativ medicin, og den rolle, som den har spillet før i tiden og nu. Interessen for alternativ medicin er vokset, og samtidigt er vores sundhedssystem under øget pres. Heksen har også repræsenteret jordemoderfaget, og vi ønsker at give plejefagene en oprejsning på denne workshop. Vi må erkende vigtigheden af fagene i vores samtid! Vi skal lære at omsætte urtekyndighed i praksis ved at lave plejende salver.

Kreativt indslag: Vi laver salver med helende urter og lærer om, hvordan man kan bruge forskellige urter (også dem fra lokalområdet i Vanløse) i praksis i forskellige sammenhænge.

Her kan du læse mere om 3. Workshop - Det cykliske livssyn (31/5/2022)

Her kan du læse mere om 4. Workshop - Ritual og ceremoni ( 14/6/2022)

Arrangementet er støttet af Vanløse Lokaludvalg.

Læs mere på hjemmesiden