Vejle Bibliotek

Willy Sørensens Plads 1, Vejle

Tirsdag den 20. september 2022, kl. 19.Foredrag

Forfattermøde med Leif Davidsen

Leif Davidsen er lige nu aktuel med romanen "Lenins bodyguard" - en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme, som også præger Rusland i dag. Mød den populære forfatter, hør ham.

"Lenins bodyguard" begynder i 1910, hvor København var en rede for spioner, reportere og revolutionære fra hele verden, og slutter under den russiske revolution i 1917. Bogen giver et spændende indblik i russisk kultur set fra et dansk-amerikansk perspektiv, og vi får et - fiktivt - indblik i skabelsen af det kommunistiske Rusland.

Med udgangspunkt i sin "Lenins bodyguard" fortæller Leif Davidsen om arven fra fortiden, der i den grad stadig præger præsident Vladimir Putins Rusland, som i februar i år indledte en angrebskrig mod nabolandet Ukraine.

Om Leif Davidsen

Leif Davidsen en af Danmarks største ruslandskendere, og samtidig er han kendt for sine underholdende og spændende romaner. Han er uddannet journalist, og arbejdede i over 20 år som udenrigsjournalist for Danmarks Radio. Hans liv som udenrigsrapporter har ifølge ham selv givet litterært råstof til hans romaner, og "Lenins bodyguard" er hans ottende bog med ruslandstema. Han har skrevet romaner i snart 40 år og har en stor læserskare.

Entré: Standardbillet 85 kr, Pensionist 70 kr, Studerende 45 kr

Køb/bestil billet