Dansk Tang

Annebergparken 28B, Nykøbing Sj

Lørdag den 25. juni 2022, kl. 10.Ekskursion

Tangsafari og strandens spiselige planter (Anneberg Nyk. Sj.)

Er du klar til en kombineret tangsafari og tur omkring strandens spiselige planter. Det er små 4 timer hvor du bliver ét med naturen. Turen laves i samarbejde med den lokale Jørgen Stoltz fra Silva Danica.

Vi starter med et virksomhedsbesøg på Dansk Tang, hvor din guide fra Dansk Tang, fortæller om virksomheden, hvorefter vi med waders over skulderen går mod vandet, hvor du skal høste tang (havets grøntsager). Vi regner med at finde mellem 7 - 12 forskellige arter. Løbende vil du få tips til forskellige opskrifter.

Efter ca. 1 time i vandet lægger vi wadersene og så tager Jørgen Stoltz over. Ved kysten hvor vi er, bliver du nu klog på strandens spiselige planter. Ud over at smage på planterne vil der være nogle arter der gror i så store mængder, at du kan tage lidt med hjem. Der vil både være planter der kan bruges i salaten, til urtefrikadeller og pesto, som asparges eller som spinat. Naturligvis finder også planter til te og snaps.

På hele turen bliver du taget i hånden og får besvaret spørgsmål som: hvad skal du være opmærksom på når jeg høster tang eller sanker strandens planter, hvilken årstid er bedst og hvilke arter er giftige. Tag en lille pose med, så du selv kan arbejde videre med naturens planter. Vi slutter af med at returnere til Dansk Tang hvor det også er muligt at købe nogle af vores produkter

Vi har waders, men du er velkommen til at medbringe dine egne

Turen er IKKE for gangbesværede og på eget ansvar.

Pris: 450 kr

Køb/bestil billet