Billund Centret

Hans Jensensvej 4-6, Billund

Fredag den 24. juni 2022, kl. 19.

Arrangør: Det Flyvende TeaterMusik

SUPER OLE

Super Ole er en absolut antihelt, som kæmper med en pige, anbragt på et børnehjem, som på traumatisk vis har mistet sine forældre. Klods efter klods får Super Ole os til at elske Simone så meget, så ville enhver af os gøre alt for at adoptere hende.

Præsentation af forfatterens og instruktørens idékoncept
Da jeg var barn, var klodser mit yndlingslegetøj. De gav mig mulighed for at skabe hvad som helst, jeg ønskede mig og fik mig fra tid til anden til at føle mig som en dygtig ingeniør, en frygtet pirat, en middelalderridder, en rumforsker og så videre og så videre. Måske er det tydeligste minde, jeg har fra min barndom, da jeg legede i opholdsstuen i mit hjem i Merano, hvor jeg er født. Og det er et smukt minde, som stadig giver mig styrke, optimisme og ønsket om at fortsætte med at bygge mit liv med den samme glæde, som da jeg satte klodserne oven på hinanden. Det er derfor, da Giuseppe Bonifati fortalte mig, at han fik idéen om en forestilling frit efter Legos opfinder, at jeg kun kunne være glad og entusiastisk overfor projektet. Således blev "Super Ole" født. Et teatralsk arbejde, som henvender sig til alle og som også, uden nogen hagiografisk hensigt, er en inderlig hyldest til Ole Kirk Christiansen. Inspireret af hans egne ord: "Det bedste er ikke for godt". RC

De dramatiske globale begivenheder i vores nutid har fået os til at tænke over iscenesættelsen af Super Ole-historien. Vi kunne som kunstnere ikke bare lukke øjnene for det, der omgiver os, selvom det foregår mange kilometer væk. Det er derfor, at de 1.980 klodser, der udgør showets vigtige og evigt skiftende sceneri, forvandles fra høje og stærke bygninger til ruinerne af en krig. Det er takket være Simones kreativitet og Super Oles tålmodighed, at disse udformes i mange andre figurer, der endelig giver form til et hus: et tilflugtssted for dem, der har mistet deres hjem, for dem, der bygger nyt, og dem, der som tilskuere følger med i det truende Godzilla-monsters ødelæggelser. Men for enden af tunnelen er der et lys, der oplyser natten, siger den kloge Super Ole til barnet Simone. Også selvom det bare er et lokomotiv af klodser, der hjælper med at slå tiden ihjel i mørket. GLB

Om forestillingen
Super Ole er en absolut antihelt, som kæmper med en pige, anbragt på et børnehjem, som har mistet sine forældre i en bilulykke på flugt fra et land i krig. Simone har lukket sig inde i en traumespiral og er ikke i stand til at udtrykke blot det mindste ord. Hun er i en sådan vanskelig situation, at ingen synes i stand til at adoptere hende. Månederne går, og hun, som er henvist til at være på børnehjem, bliver mere og mere bedrøvet, undtagen om natten, hvor det lykkes hende at trøste sig selv ved hemmeligt at lege med klodser og med sin, måske usynlige, ven Super Ole. Relationen mellem de to er ikke altid idyllisk, tværtimod så indtager pigen ofte meget hårde attituder over for den fremmede Superhelt og kaster endda klodser efter ham eller lukker ham inde i kælderen. Men Super Ole kender børn og unge ganske godt, og langsomt, mens han lader sig "bombe", lykkes det ham at give Simone modet til at leve igen og... til at tale. Klods for klods får Super Ole os til at elske Simone så meget, at hvis hun var virkelig, så ville enhver af os gøre alt for at adoptere hende.

Super Ole
projekt og regi: Giuseppe L. Bonifati
tekst og dramaturgi: Roberto Cavosi
dansk oversættelse: Stine Maria Nielsen
medvirkende: Mikael Helmuth og Lide Martinez Abaigar
scenografi: Csaba Antal
musik: Claudio Passilongo
lys og lyd: Mandrake
workshops: Kenneth C. Pala, Marco Zavarise, Anna Penati
grafisk og video producent: Linda Sugataghy
støttet af: Spar Nord Fonden, Statens Kunstfond (Artist in Residence under Huskunstnerordningen)
i samarbejde med: Billund Kommune, Billund Centret, MARK Museum, Billund Bibliotekerne, Culture Shift, og skoler i Billund. Tak til Lalandia og LEGO House.

torsdag d. 23 juni: shows for skoler, kl. 11.00 og kl. 15.00 v. Billund Centret
fredag d. 24. og lørdag d. 25. juni: kl. 19.00: verdenspremiere, v. Billund Centret

+INFO: detflyvendeteater.dk/superole

Entré: Standard 75 kr

Køb/bestil billet