Forsamlingshuset Nødebo Kro

Nødebovej 26, Fredensborg

Søndag den 8. januar 2023, kl. 16.

Arrangør: Forsamlingshusets VennerKlassisk

Morgan Kvintetten

Fem musikere i den absolutte topklasse med soliklarinettist Lee Morgan fra Det Kongelige Kapel i spidsen spiller to af musikhistoriens hovedværker, nemlig klarinetkvintetterne af Mozart og Brahms.

Klarinettisten Lee Morgan er født i USA, hvor han studerede i Cleveland og Chicago og senere blev ansat som soloklarinettist først i Oklahoma Symphony Orchestra og dernæst i Atlanta Symphony Orchestra. I 1982 kom han til Danmark, hvor han konkurrerede sig ind som soloklarinettist i Det Kongelige Kapel. Lee Morgan er en meget aktiv kammermusiker i ind- og udland, bl.a. som medlem af Den Danske Blæseroktet, og er desuden lærer ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Charlotte Rafn Welzel begyndte at spille violin i en alder af 4 år hos Tove Detreköy på Det Danske Suzuki Institut, og da hun blev 13 år, begyndte hun studier hos prof. Milan Vitek og studerede 1990-1995 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun konkurrerede sig ind i Det Kongelige Kapel i 1995, og efter en periode i Berlin kom hun tilbage til orkestret i København i 2006. Hun har gennem årene deltaget i mange kammermusikalske sammenhænge.

Julie Eskær og Emilie Eskær er kendt fra Eskær Trioen, der snart har 25 års jubilæum, og har givet koncerter i Nødebo flere gange. Julie Eskær begyndte sine violinstudier hos Michael Malmgren og fortsatte dem hos professor Milan Vitek på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun er 1. koncertmester i Danmarks Underholdningsorkester og en efterspurgt solist og kammermusiker. Emilie Eskær er uddannet hos prof. Asger Lund Christiansen og på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos prof. Torleif Thedeen. Hun er cellist i Det Kongelige Kapel og er også en efterspurgt kammermusiker.

Ettore Causa er violaprofessor på Yale Universitet, USA. Han er kendt for sit passionerede og engagerede musikerskab og regnes for en af tidens førende pædagoger og bratschister. Ud over Morgan Kvintetten er han med i The Arabella String Quartet og Poseidon Kvartetten. Han har udgivet meget anmelderroste CD-er med værker som Brahms Viola Sonater, værker af Schumann og adskillige egne transkriptioner af romantiske stykker, hvilket er blevet tildelt de prestigefyldte "5 Diaposons".

Ved koncerten i Nødebo spiller Morgan Kvintetten de to største og mest populære værker, nemlig Mozarts klarinetkvintet i A-dur, K. 581 og Brahms klarinetkvintet i H-mol, op.115.

Entré: Standard 190 kr, Medlemsbillet 160 kr

Køb/bestil billet