Bora Bora - dans og visuelt teater

Valdemarsgade 1, Aarhus C

Fredag den 25. november 2022, kl. 19:30.Dans

The Dancing Public

I aften er til dans I aften skal vi danse. Mette Ingvartsen fremkalder kollektive øjeblikke af dansemanier fra fortiden og udforsker en intens blanding af ustoppelige bevægelser, uophørlig musik og højt tempo rytmer af ord og sang.

I aften er til dans

I aften skal vi danse

Mette Ingvartsen fremkalder kollektive øjeblikke af dansemanier fra fortiden og udforsker en intens blanding af ustoppelige bevægelser, uophørlig musik og højt tempo rytmer af ord og sang. Er vi klar til at være høje på livet igen? ...

Himlen vil danse

Månen vil danse

Planeterne vil danse

Stjernerne vil danse...

Bevægelse af folkemængder på gaderne i Europa blev altid anset for at være mistænkelig, som historien om dansens 'diller' fortæller os. Alligevel kunne ekstatiske udbrud af ubarmhjertig dans, kropslige ryk og kramper og ukontrollerbare gestus sprede sig og vokse fra én krop til flere hundrede, der pulserede i massebevægelser i dage og måneder. Som tilbagevendende hændelser over en lang periode fra middelalderen til moderne tid, tiltrak de dansende manier et væld af forklaringer - fra besiddelse af onde ånder og forbandelser af helgener til neurologiske forstyrrelser og den medicinske opfindelse af hysteri. Smitte ved efterligning gav disse udbrud mistanke om en danse-"sygdom" uden en bestemt årsag. Bag det farlige billede af offentlig uorden lurede en krop, der dansede for at lette sig selv fra stresset fra epidemier, naturkatastrofer og fattigdom.

Mette Ingvartsen fremkalder kollektive øjeblikke af dansemanier fra fortiden og udforsker bevægelsesekstase i en social sammenkomst i kølvandet på en pandemi. Hendes solo eksploderer isolationsfængslingen i 2020 med en intens blanding af ustoppelige bevægelser, uophørlig musik og højt tempo rytmer af ord og sang. En dansefest, en koncert med spoken word-poesi eller et fysisk vanvid indtil udmattelsen. "The Dancing Public" sætter spørgsmålstegn ved: Kan en dans kapre og omrokere offentlighedens sociale korpus? Hvad er behovet for overskud og bevægelse, som vi kan føle i vores krop i dag? Er vi klar til at være høje på livet igen?

Forestillingen er en del af Move Your Mind festival på Bora Bora - dans og visuelt teater d. 1.-25. november 2022, støttet af Aarhus Kommunes Kulturarrangementspulje, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for scenekunst, Augustinus Fonden og Nordea Fonden.

Entré: 65-180 kr

Læs mere på hjemmesiden