Hovedbiblioteket

Østergade 25, Skive

Fredag den 27. januar 2023, kl. 15-17.Foredrag

Undskyld, jeg blander mig

Foredrag med den folkekære skuespiller Lisbet Dahl.

Lisbet Dahl har livet igennem stolet på sin intuition. På scenen, hvor hun har stået gennem mere end 50 år. Og i privatlivet, der har budt på dramatiske op- og nedture. I denne bog fortæller hun bramfrit og humoristisk om sit utraditionelle liv og deler ud af alt det, tilværelsen har lært hende på godt og ondt. Om at vokse op med en alenemor - og selv blive en. Om de skiftende mænd, hun har elsket og mistet. Om sin karriere som skuespiller og instruktør. Og om at finde sig til rette som 76-årig, omgivet af sine fem børn, syv børnebørn, en godmodig broholmer og den store revyfamilie på Bakken.
"Undskyld jeg blander mig" er et levende, livsklogt foredrag om at lytte til sin indre stemme og klare sig igennem tilværelsen uden at lade sig tynge af fortrydelse, eller af hvad andre mener.

Lisbet har i et halvt århundrede forvandlet linjer på scenen fra banalitet til øjeblikke af stor kunst. Hun er til stede med hele det format, den pirrende tiltrækningskraft, der bygger på modsætningerne i hendes natur: selvforbrændende og robust, underfundig og bidende, sød og syrlig, umiddelbar og forbeholden.

Hun er en af dansk teaters mest erfarne iscenesættere. Sommer efter sommer har hun fået folk til at le, siden hun som instruktør og kvindelig førstekraft var med til at redde en lukningstruet Cirkusrevy i 1984. Efter få år satte hendes særlige revyopskrift - sjov, satire, show, sex og stjerner - nye standarder. Og gør det stadig.

Selvbiografi "Undskyld, jeg blander mig" er fortalt til Jakob Steen Olsen og Rikke Rottensten, teaterkritikere på Berlingske og forfattere til bl.a. den anmelderroste biografi om Preben Kaas.

Foredraget koster 200 kr. inkl. en forfriskning.
Køb billet her på siden eller ved fremmøde på Skive Bibliotek

Foregår på 2. sal i glasgangen.

Arrangør: Ældresagen i Skive-Spøttrup-Sundsøre og Skive Bibliotek

Foto: Les Kaner.

Entré: 200 kr