KunstSmedjen

Bagtæppet 8, Roskilde

Søndag den 8. til torsdag den 26. januar 2023, 12:00-16:00.

Arrangør: Foreningen Kunst på MusiconBilledkunst

Udstilling Chris Rini

Chris Rinis arbejde er historiefortælling gennem menneskekroppens forhold til kamp, sårbarhed og bevægelse. The Fine Art of Violence https://chrisrini.com/.

Chris Rinis arbejde er historiefortælling gennem menneskekroppens forhold til kamp, sårbarhed og bevægelse. De kroppe, der griber hen over hvert lærred, minder om croquis eller livstegninger, der blev set under den italienske renæssance, i 1800-tallets Paris-saloner eller en moderne college-kunstklasse, men her lægger de op til overvejelse af velkendte emner på en ny måde.

Rini bruger konteksten af Mixed Martial Arts til at udforske troen på, at en kunstners kald er at afspejle den moderne verden omkring dem. Gennem denne linse udøver kvinder vold mod hinanden uden ondskab, med en teknisk dygtighed normalt forbeholdt mænd. Uden undskyldning søger disse kvinder sejr gennem dominans.

Mændene i Rinis værker afslører, at selvom de udfører voldsomme handlinger, har de også en medfølende side. En beskuer af Rinis værker spurgte engang: "Hvorfor er det sådan for mænd, at de for at udtrykke sårbarhed, næsten er nødt til at dræbe hinanden?" Måske viser disse malerier de revner, der er nødvendige for at bryde igennem en rustning, der er smedet gennem århundreders konditionering.

Hvert maleri går gennem flere liv fra kulskitse, til digital farveundersøgelse til store malerier på træpaneler. Dette afspejler vores egen udvikling som individer, en illustration af ordsproget "Ingen mand træder nogensinde ud i den samme flod to gange."

Se processen (30 sek.) fra kultegning over digitalt farvestudie til færdigt STORT værk på træplade:
https://www.facebook.com/100080176089901/videos/679649420226871

Chris Rini flyttede til Danmark med sin familie i marts 2022 og har ladet sig inspirere af samfundet og landskabet. Han begyndte for nylig at undervise i Grafisk Ætsning i KunstSmedjen på Musicon og skal skabe vægmalerier baseret på det danske landskab i 2023. Han udgiver en årlig bog kaldet The Fine Art of Violence, en samling af kunst og essays, der hvert år er en kronik i Mixed Martial Arts, på chrisrini.com. Han arbejder også som tegneserietegner for hjemmesiden bloodyelbow.com.

The Fine Art of Violence
https://chrisrini.com/.

Fri entré

Læs mere på hjemmesiden