Aalborg Bibliotekerne

Hovedbiblioteket, Rendsburggade 2, Aalborg

Lørdag den 28. januar 2023, kl. 14-15.30.Foredrag

Kartozoologisk gåtur eller jagten på den skjulte hundehvalp

Tag med på gåtur for familier med børn mellem 6 og 12, med fokus på dyr og arkitektur og i en god sags tjeneste.

Lørdag den 28. januar inviterer digital formidler og kartozoolog Hans Wendelboe Bøcher familier med børn mellem 6 og 12 år med på kartozoologisk jagt efter "Den artige Beagle" og andre dyr i Aalborgs gadenet.

Ruten er på forhånd indtegnet på bykortet og minder meget om omridset af en artig beagle, hvor snuden er parkeringspladsen bag Aalborg Historiske Museum og halen strækker sig mellem enden af Nørregade og Nordkraft.

Kartozoologi - opfundet af en nordmand, der så en fisk i Islands hovedstad

Legen - for det er det, det er - med at gå tur efter indtegnede dyr på bykort kaldes på mundret dansk for "kartozoologi" og er opfundet af nordmanden Tor Åge Bringsvik, der i 1974 fra et fly fik øje på en fisk i Reykjaviks gader.

Når først man har fundet omridset af dyret på kortet, handler det blot om at gå på opdagelse langs ruten efter spor. Måske dukker der også andre spændende ting op, man ellers ikke havde fået øje på.

Denne kartozoologiske gåtur afslører måske, om aalborgensiske blæksprutter virkelig har bryster, hvor Aalborgs højest placerede vejrhane sidder og, om man skal være bange, hvis man ser en ildspyende drage i Danmarksgade?

Undervejs fortæller Hans et par korte historier om Aalborg i gamle dage.

Turen varer ca. 1½ time og er i alt 3,2 km. Den udløser derfor 60 kroner til Børnenes Danmarks Indsamling for hvert barn, der deltager. Vi mødes og ender i arkaden ved Hovedbiblioteket.

En del af Børnenes Danmarks Indsamling

Arrangementet er en del af Danmarks Indsamling, hvor alle børn i perioden fra den 9. januar til den 4. februar opfordres til at gå en tur for Syriens børn. For hver gået kilometer donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Børnenes Danmarks Indsamling - Børnenes Danmarks Indsamling - Danmarks Indsamling.

Find inspiration til gåturene her: Danmarks børn går sammen for Syriens børn | Aalborg Bibliotekerne, hvor man også kan læse, hvordan man registrerer sine kilometertal og får et fint diplom.

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja

Niveaufri adgang: Ja

Handicapvenligt toilet: Nej

Fast teleslyngeanlæg: Nej

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket.

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængelighed på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet skriv til os påbibliotek@aalborg.dkeller ring på tlf. 99314300.

Fri entré