Absalonstatuen på Højbro Plads

Højbro Plads, København K

Onsdag den 25. januar 2023, 16.30 - 18.15.Ekskursion

Slotsholmen - Riget, magten og æren

Velkommen til Slotsholmen - magtens centrum! Det er et af de mest fascinerende steder i København.

Her på øen finder du Folketinget, Finansministeriet, Statsministeriet, Dronningens repræsentationslokaler, Højesteret; Thorvaldsens Museum, Kongens Bryghus og meget mere. Det handler ikke bare om institutioner og bygninger. Nej det handler om de mennesker, der udøvet magt, som Margrethe d. 1. Frederik d 3. Det handler også om kampen for demokratiet, om kærlighed, bedrag, tyveri og fangerne i Blåtårn.

Slotholmens historie går helt tilbage til Absalons borg, som han byggede her i 1167 for at forsvare byen mod Venderne. Det er her Margrethe d. 1. er blevet trolovet, det er her Frederik d 3. - med hjælp fra borgere og hollændere - forsvarede København mod svenskerne. Og det var på et hængende hår... Hør om de dramatiske kampe. På denne byvandring skal du høre om et politisk attentat, om Frederik d. 7. og Grevinde Danner og om hvordan Frederik d 8. døde.

Selvfølgelig kommer vi også rundt om en af Danmarkshistoriens mest berømte kærlighedshistorier, nemlig affæren mellem Christian 7.s unge dronning Caroline Mathilde og kongens livlæge, Johann Struensee. Vi har mange flere historier oppe i ærmet, når vi byder varmt velkommen til byvandring rundt på Slotsholmen.

Pris: 159 kr

Læs mere på hjemmesiden