Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3, København S

Fredag den 14. april 2023, kl. 19.30-21.30.

Arrangør: Amagerbro Jazz / KvarterhusetJazz

Kjeld Lauritsen & Henrik Gunde - releasekoncert

"Jazzfulness" Releasekoncert med Kjeld Lauritsen og Henrik Gunde. Det er på flere måde en speciel koncert, når to af landets bedste tangentspillere for første gang giver koncert sammen.

Kjeld Lauritsen med sit kendte hammondorgel og Henrik Gunde på piano - suppleret med Jesper Uno Kofoed (trommer) og Esben Eyermann (bas) - har fundet sammen i fælles interesse for at spille langsomme, jazzede melodier, såkaldte ballader. Forud for koncerten har de indspillet et album, som udkommer på dagen, der samtidig er en releasekoncert. Det er indspillet i Brorsons Kirke, som Kjeld Lauritsen straks bookede nogle dage, da Henrik Gunde var med på ideen at bruge klangen fra orgel og piano i den snes ballader, der er med på album og til koncerten. Repertoiret spænder lige fra gamle danske viser, over egne kompositioner til en tango og jazzballader. Arbejdstitlen for projektet har været "jazzfulness" - eller med Kjeld Lauritsens ord, at "lave en plade man kan sidde og nyde derhjemme i fred og ro". Og nu får publikum i Amagerbro Jazz mulighed for at være de første til at høre koncertversionen med Kjeld Lauritsen, der er kendt for både jazzede solo- og gruppeprojekter på hammondorgel - og Henrik Gunde, med baggrund i DRs Big Band og mange pladeudgivelser.

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond

Line up: Kjeld Lauritsen hammondorgel; Henrik Gunde piano; Jesper Uno Kofoed trommer og Esben Eyermann el- og kontrabas.

Entré: 110 kr (ordinært), 80 kr (medlemmer, studerende)

Køb/bestil billet