Dokk1/Aarhus Hovedbibliotek

Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C

Tirsdag den 21. marts 2023, kl. 15-19.

Arrangør: Aarhus KommuneFor børn (Natur)

Åbent grønt værksted - Karse og andet mikrogrønt

Det er forår og vi skal dyrke mikrogrønt - kom og få tips og tricks, ganske gratis i Verdensrummet, Dokk1.

Vi sørger for, du kommer godt igang med små grønne projekter, der er lige til at lave på værelset, i lejligheden, på altanen, i (koloni)haven - og sammen med andre.

Tirsdag den 21. marts skal vi dyrke Karse og andet mikrogrønt - Dyrk det lækreste grønne drys i din vindueskarm: Klassikeren karse, den rå rødbede og deres funky fæller. Vi har frø og færdighederne klar!

Forårets åbne grønne værksteder:

21. marts: Karse og andet mikrogrønt - Dyrk det lækreste grønne drys i din vindueskarm: Klassikeren karse, den rå rødbede og deres funky fæller. Vi har frø og færdighederne klar: Kom glad.

28. marts: Bokashi-kompost - Lær at forvandle dit grønne affald til kompost og liv til nye planter. Det fungerer også i lejlighed, for processen foregår i en lukket spand, så det lugter ikke. Mindre affald, mere liv, og CO2-binding - og så er det nemt.

11. april: Friske spirer og gendyrk - Lær at dyrke dine egne friske spirer på køkkenbordet og gendyrk rester af grøntsager. Det er (næsten) gratis mad, der gør glad. Det er både hurtigt, nemt og sjovt + sundt, bæredygtigt og selvforsynende.

18. april: Bokashi-kompost - Lær at forvandle dit grønne affald til kompost og liv til nye planter. Det fungerer også i lejlighed, for processen foregår i en lukket spand, så det lugter ikke. Mindre affald, mere liv, og CO2-binding - og så er det nemt. Her er både introduktion til begyndere og opsamling af spørgsmål for dig, der allerede er i gang.

25. april: Frøbytte og Frøbibliotek - Vær med når vi officielt indvier Frøbiblioteket. Her kan du hente gratis frø og dele ud hvis du har frø i overskud. Du kan godt få frø med hjem uden selv at have nogen med. Og du må også gerne aflevere frø, uden at tage nogen med hjem. Det er bæredygtigt deleri, der giver mere liv i livet.

2. maj: Krydderurter - Vi går i haven og lærer en række krydderurter bedre at kende. Selv i en vindueskarm eller altankasse kan du dyrke duft, smag og grøn glæde. Glæd dig fx til at møde 'Hjertensfryd'

Vi glæder os til at få jord under neglene sammen med dig!

Det hele finder sted i Verdensrummet på Dokk1.

Arrangeret af: Aarhus Kommune.

Læs mere på hjemmesiden