Roskildekrukkerne

Hestetorvet, Roskilde

Søndag den 19. marts 2023, kl. 12-14.15.

Arrangør: LOF Kursuscenter ØstForedrag

Udsolgt - byvandring & foredrag 'I Lise Nørgårds fodspor' søn. 19. Marts i Roskilde

Lise Nørgaard døde den 1. januar 2023 - 105 år gammel. Hun nåede at opleve to Verdenskrige og en bulrende teknologisk udvikling. Lise nåede også at opleve kvindernes rettigheder udfolde sig - og hun var om nogen fortaler for ligestilling.

Til minde om Lise Nørgaard, hendes liv og betydning i Roskilde og for Danmark, gentager vi den populære guidede byvandring i Roskilde med Lykke Løvgreen Førslev, der levende fortæller om Lise's liv og steder i Roskilde. Vi har to ture, hhv. den 19. og 26. marts 2023. Du kan finde begge ture her.

Her kan du opleve hvor forfatteren Lise Nørgaard hentede inspiration til de mange folkekære historier og populære TV-serier. Turen går bl.a. forbi banken, hvor hendes far blev nægtet et lån og forbi Hotel Prindsen, hvor Lise Nørgaard som barn fik danseundervisning i Guldaldersalen. Ligeledes kommer du forbi flere af hendes barndomshjem.

Andre highlights på turen er moderens butik 'Paris', pigeskolen, hun gik på - og Roskilde Dagblad, hvor hun blev udlært som journalist. Og så kommer du naturligvis også forbi bænken i Algade, hvor hun, foreviget i bronze, holder skarpt øje med bylivet, der passerer forbi.

Husk fornuftig fodtøj. Turen er forlænget, så vi kommer forbi Skt. Ibs kirkegård, hvor Lise Nørgaard bliver begravet

Læs mere om Lise Nørgaard

Underviser: Lykke Førslev
Hold: 40231902.

Læs mere på hjemmesiden