Botanisk Have

Gothersgade 128, København K

Onsdag den 21. juni til onsdag den 20. september 2023, kl. 17-18.30.Omvisning

Botanik med alle sanser - Særrundvisning i Botanisk Have for mennesker med demens

Kom med på rundvisning i Botanisk Have og oplev planter fra hele verden i Danmarks største levende plantesamling.

Vi sætter sanserne i spil og mærker, dufter og smager på udvalgte planter og frugter mens vi bevæger os gennem forskellige klimazoner fra Danmark til de tropiske regnskove med høj luftfugtighed.
Botanisk Have er en grøn oase midt i byen med mange muligheder for at nyde og opleve planteliv fra hele verden. På rundvisningen her sætter vi tempoet ned og lader planterne forføre os med deres dufte, smage og smukke blomster.
Vi besøger både Palmehuset, Sommerfuglehuset og den udendørs have.

Denne rundvisning er særligt tilrettelagt for mennesker med demens og deres pårørende/ledsagere. Der vil være fokus på ro, tryghed, struktur og sanser.

Palmehuset besøges efter lukketid, så der ikke er andre gæster. Rundvisning udendørs i Haven ligeledes efter lukketid, så der ikke er andre gæster.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på rundvisning@snm.ku.dk PRAKTISKDatoer og tider: Onsdag d. 21/6 2023 kl. 17.00-18.30 + Onsdag d. 20/9 2023 kl. 17.00-18.30Pris: 150 kr. (+ billetgebyr) pr. dobbelt-billet. Billetten er en dobbelt-billet hvor der udover billetholderen kan gå 1 gratis ledsager med. Botanisk Have stiller ikke ledsagere til rådighed på rundvisningen.

Varighed: 1½ time. Rundvisningen er gående/stående. Der er enkelte bænke med mulighed for små pauser enkelte steder undervejs. Da vi besøger varme klimazoner anbefaler vi at der medbringes vand til turen.
Deltagerantal: Max 16 personer i alt. Deltagerantallet er sat til max 8 personer med demens. Hver person med demens kan på deres billet gratis medbringe 1 ledsager.
Mødested: V. Spejlbassinet (det runde bassin) foran Palmehuset i Botanisk Have. Se kort her: https://snm.ku.dk/besoeg-os/Her forefindes endvidere en kaffevogn der sælger kaffe, the, is og kolde drikkevarer.Rundvisningen starter
til tiden. Vi starter med en velkomst og introduktion udendørs ved Spejlbassinet.
Rutens beskaffenhed: Ruten er særligt tilrettelagt ift. at undgå for store udfordringer i terræn + underlag hvor dette er muligt. Vær opmærksom på at der indgår grusstier og brostensbelagte stier i terræn udendørs i Botanisk Have, samt dørtrin og flere kortere trapper indendørs i Palmehuset. Deltagelse forudsætter at man kan gå på kortere trapper med hjælp fra sin ledsager. Det er muligt at medbringe rollator. Det er ikke muligt at medbringe kørestol.Toiletter: Forefindes ved Botanisk Haves hovedindgang v/ Nørreport, på bagsiden af Botanisk Haves blomsterbutik samt ved Palmehuset, v. Billetsalget.
Aflysning og refundering: Det er under normale omstændigheder ikke muligt at bytte eller
refundere billetter til rundvisningen. Skulle arrangementet blive
aflyst, får du direkte besked via mail fra Billetto, og vi refunderer
automatisk billetprisen.

OM BOTANISK HAVE - ET LEVENDE MUSEUM

Botanisk Have er et grønt åndehul i hjertet af København, som
inviterer til fordybelse i naturens verden. Botanisk Have er anlagt i
1874 efter haveplan fra Landskabsgartner H.A. Flindt og siden renoveret i
2012 af Landskabsarkitekt Jens Hendeliowitz, der bl.a. er kendt for
istandsættelserne af slotshaverne ved Fredensborg og Frederiksborg samt
Kongens Have i København.
Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og
adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende
museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som
hovedopgaver.
Kontaktinformation: rundvisning@snm.ku.dk.

Entré: 150 kr