Randers Bibliotek, Hovedbiblioteket

Stemannsgade 2, Randers C

Mandag den 18. og tirsdag den 19. september 2023, kl. 9-17.Andet

Donér din stemme på Randers Bibliotek

Har du tid og lyst til at støtte det danske sprog så har du muligheden for at donere din stemme på Randers Bibliotek. Optagelsen tager ca. 2 timer og som tak for du et gavekort på 400,00 kr. Læs mere og tilmeld dig på Randers Biblioteks hjemmeside.

Forstår din telefon heller 'ægge' randrusiansk? Lige nu kan du være med til at forbedre dansk sprogteknologi, så voicebots og digitale assistenter bedre kan forstå den kronjyske dialekt.

Alexandra Instituttet og projektets øvrige deltagere søger borgere, der vil lade deres stemme optage. Der er brug for folk, der vil bruge to timer på at læse tekster op og deltage i samtaler med andre borgere. Begge dele bliver instrueret af personale på stedet.

Hvad bidrager du til?

Din optagelse bliver en del af et dansk taledatasæt, der vil indeholde optagelser af mere end 2.000 personers dialekter og accenter fra hele Danmark. Dermed bidrager du til udviklingen af dansk taleteknologi, så computere og kunstig intelligens bedre kan forstå dansk tale og svare på en fornuftig måde i en dansk sammenhæng. Datasættet vil blive frit tilgængeligt for alle, så udviklere, virksomheder og offentlige institutioner kan drage nytte af dem.

Praktisk:

Optagelserne foregår på Hovedbiblioteket i Randers, Stemannsgade 2, mandag d. 18 og tirsdag d. 19. september kl. 9-17

Du tilmelder dig på vedhæftede link og efter din tilmelding vil du blive kontaktet for at aftale et specifikt mødetidspunkt.

Som tak for din hjælp og tid får du et gavekort på 400kr., som kan bruges i de fleste butikker landet over.

Læs mere på hjemmesiden