Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle

Skærum Møllevej 2-4, Vemb

Onsdag den 6. marts 2024, kl. 19.

Arrangør: Folkeuniversitetscentret Skærum MølleForedrag

Danmarks natur fra istid til nutid

V/Hans Henrik Brun. Lektor, forsker og underviser i økologi og biologisk mangfoldighed ved Københavns Universitet.

Vi taler i dag meget om biodiversitetskrise og naturbevaring, og fra politisk hold forsøger man nu at bruge vildere natur med rådne træstammer og store planteædere som middel til at bremse artstabet. Men hvordan ser vild natur egentlig ud i Danmark?

Hvilke planter, dyr og svampe levede engang i det stykke af verden, som vi i dag kalder Danmark? Hvilke processer formede økosystemerne? En del af svaret kan vi finde ved at kigge bagud på naturens og biodiversitetens udvikling i Europa - og i særdeleshed Nordeuropa - gennem de seneste par millioner år.

Lektor Hans Henrik Bruun forsker og underviser til daglig i økologi og biologisk mangfoldighed ved Københavns Universitet og vil til denne livestream give et overblik over udviklingen og give sit bud på, hvilken natur og biodiversitet vi kunne få, hvis vi gav plads til det.

45 minutters oplæg og 15 minutters spørgsmål. Livestreamingen modereres af Noa Kjærsgaard Hansen og fungerer som optakt til Århundredets Festival, der den 8.-17. marts 2024 sætter fokus på NORDEN.

Entré: Kaffebillet 50 kr

Køb/bestil billet