Sletterhage Fyr

Sletterhagevej 58, Ørby, Knebel

Lørdag den 11. maj 2024, kl. 10-14.

Arrangør: Natur MolsVandretur/stavgang

Helgenæs Vandretur 7 km

Fantastiske naturoplevelser. Natur - VANDRING - HAVUDSIGT. Få vidunderlige naturoplevelser på denne natur- og vandretur på Helgenæs, som er Djurslands sydligste spids.

Her finder vi nogle helt unikke landskaber og fantastiske naturområder, imponerende kystskrænter og udsigt over Helgenæs, de omkringliggende øer og havet. På turen fortælles om den enestående natur og biodiversitet, som er karakteristisk for området.

Vi starter ved Sletterhage Fyr og vandrer 7-8 km. Vi vil gå langs kysten på den første del af ruten inden vi begiver os op ovenfor kystskrænterne og kommer ud til Lushage og Klægbjerg. Her finder vi de blomstrende overdrev og nogle af de mest betagende udsigter. På turen vil vi også opleve nogle af de tydelige spor fra 2. verdenskrig som Tyskertårnet. Vi slutter ved Sletterhage Fyr igen.

Turen er ret kuperet og ved stranden er stien ujævn, men vi går i et roligt og hyggeligt tempo med flere stop/pauser undervejs for at nyde udsigten, naturen og selskabet. Frokostpausen afhænger af vejret. I godt vejr holder vi en længere pause ude på Lushage. I dårligt vejr kan frokosten nydes efter turen ved Sletterhage Fyr.

Arrangør: Natur Mols ved biolog Tine Sussi Hansen www.naturmols.dk

Mødested: P-plads ved Sletterhage Fyr
Mødetid: kl. 10.00
Varighed: 4 timer

Pris:
250 kr. pr. person .
Børn/unge under 18 år ifølge med voksen kr. 125,- (vær sikker på de kan gå hele turen).

Frokost:
Mulighed for tilkøb af frokost (bestilles sammen med tilmeldingen senest kl 16 dagen før). Frokost består af sandwich (kylling og bacon eller tun), juice og frugt, som udleveres ved turstart.
Du kan sagtens tage din egen frokost med.

Husk:
Godt fodtøj (fx vandrestøvler/vandresko), fornuftig beklædning (flere lag som kan tages af og på, inkl. en varm trøje og regntøj). Det kan blæse meget ved kysten.
Medbring vand, snacks, kaffe/the, evt. siddeunderlag.

Turen er ikke egnet for gangbesværede eller klapvogne.
Det er ikke muligt at have hund med.

Turen kan aflyses ved for få tilmeldinger. I så fald får du naturligvis besked senest dagen inden og refunderet din billet.

Har du brug for flere oplysninger kan du skrive til tine@naturmols.dk.

Se vores turoversigt på www.naturmols.dk/ture.

Pris: 125-250 kr

Køb/bestil billet