Ideal Bar

Enghavevej 40, København V

Søndag den 5. maj 2024, kl. 20.Elektronisk

Will Samson (UK): En immersiv koncert

Flyd med på Will Samsons hav af blå toner. Siden udgivelsen af debutalbummet, Balance (2012) har den anglo-indiske kunstner.

Will Samson støt opbygget et katalog af hjemsøgende og fordybende lyde, der udforsker rummet mellem ambient, elektronisk og folkemusik. Han er senest aktuel med albummet, Harp Swells (2023).

På skæringen Paralanguage (2019) har Samsons stemme aldrig lydt mere bevægende, engageret og selvsikker. Hans længselsfulde vokal har bragt sammenligninger med Sufjan Stevens og Patrick Watson med sig, men i kompositionerne skiller Samson sig ud. Musikerens arrangementer er indviklede, men tilgængelige og evigt smukke. I musikken fusionerer han nøjsomt udvalgte elektroniske toner med analog instrumentering.

Will Samsons univers er stilmæssig forskellig fra den neo-klassiske genre, men musikken repræsenterer et sammenligneligt tilflugtssted. På debutalbummet er det sågar Nils Frahm, der har stået for mastereringen.

Om inspirationen fra det neo-klassiske, fortæller Samson, at delvist være motiveret af sit ønske om at genskabe den varme og beroligende komfort, der opstår, når man svømmer under vand.

"I spent much of my early years swimming underwater, and still have vivid memories of exploring that silent world. I've often tried to evoke that same feeling in my music.".

Entré: 175 kr

Køb/bestil billet