Gammel Estrup

Randersvej 2, Auning

Fredag den 26. april 2024, 17:30-20:30.



Gastronomi

Vidensmiddag på gammel Estrup: Hvis vægge kunne tale

Middag med en række spændende retter inspireret af det billedunivers, der udfolder sig på riddersalens enestående gobeliner. Middagen ledsages af fortællinger om Gammel Estrups ejerfamilie Scheel omkring år 1700.

EN HELT SÆRLIG MIDDAG
Vær med, når vi har dækket op til festligt taffel omgivet af de smukt vævede gobeliner, der har hængt i riddersalen siden begyndelsen af 1700-tallet.

Riddersalen og gobelinerne danner ramme om en helt særlig middag, hvor bordene er dækket efter alle kunstens regler, og hvor tjenerstaben i tidstypiske dragter står klar til at servere de historisk inspirerede retter for aftenens deltagere.

I løbet af aftenens serveringer udfolder forskningsmedarbejder Klaus Højbjerg, med udgangspunkt i de 300 år gamle gobeliners motiver, historien om herregårdene omkring år 1700 og de to generationer af Gammel Estrups ejerfamilie, der levede på herregården, mens vægtæpperne blev fremstillet og riddersalen indrettet.

Klaus Højbjerg er aftenens vært, mens kokken Nils Seidelin Petersen står for menuen, der gentænker det tidlige 1700-tals overdådige madkultur i en række moderne retter med inspiration i samtidens yndede råvarer. Vidensmiddagen er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som også har støttet arrangementet.

PRAKTISK
Tid: Den 26. april 2024, kl. 17.30-20.30

Sted: Riddersalen på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, Randersvej 2, 8963 Auning.

Pris: 550 kr. inkl. mad fordelt på en række serveringer, vin/saft og foredrag.

Billetter: købes via Gammel Estrups webshop. Billetsalget begynder 20. marts kl. 10.

Entré: 550 kr

Læs mere på hjemmesiden