Nysted Orgelmuseum

Adelgade 30, Nysted

Lørdag den 20. juli 2024, 19:30 - 21:30.Klassisk

Duo TubiCorde Originalmusik for cello og orgel

Gå på opdagelse i en verden af stemninger og toner med TubiCorde, en unikmusikalsk oplevelse skabt af Karsten Gyldendorf på orgel og Anja Lillemæhlum på cello.

Gå på opdagelse i en verden af stemninger og toner med TubiCorde, en unikmusikalsk oplevelse skabt af Karsten Gyldendorf på orgel og Anja Lillemæhlum på cello. Gennem original musik for orgel og cello udforsker de værker af toneangivende komponister, med særligt fokus på nyere kompositioner.

Oplev værker som Peteris Vasks' stemningsfulde "Musique du Soir" og Marcel Duprés intense "Sonate for cello og orgel" i en optræden, der vil fortrylle dine sanser og bevæge dit hjerte.

Anja Lillemæhlum er en dygtig cellist, hvis musikalske rejse har taget hende fra hendes hjemland Norge til Danmark, hvor hun har etableret sig som en anerkendt musiker. Hendes passion for celloen og hendes dybe engagement i musikken har ført hende til at optræde som solist og kammermusiker i en lang række koncerter og musikalske begivenheder. Anja er kendt for sin smukke tone og sit følsomme musikalske udtryk, og hendes optrædener efterlader altid et varigt indtryk på publikum.

Karsten Gyldendorf er en anerkendt dansk organist, hvis lidenskab for orgelmusik har ført ham til at optræde som solist og medvirkende i en lang række koncerter og begivenheder over hele Danmark. Han er kendt for sit dybe musikalske udtryk og sin evne til at skabe en fordybende musikalsk atmosfære ved hjælp af orglets kraftfulde stemmer. Karstens fortolkning af både klassiske og moderne orgelværker er blevet rost af både publikum og kritikere, og han fortsætter med at være en central figur i Danmarks orgelmiljø.

Han begyndte sin musikalske rejse som syvårig. Som kun 15-årig blev han organist ved Vejlø Kirke, og hans talent og passion for orgelmusik blev hurtigt tydelig. Karsten blev senere optaget på konservatoriet i København, hvor han blev kandidat i 1990. Efter yderligere to års studier i København og Paris, inklusive undervisning hos den ikke mindre legendariske Marie-Claire Alain, debuterede han fra Solistklassen i 1992. Siden 1995 har Karsten været organist ved Herlufsholm Kirke

Koncerten begynder kl. 19.30 og slutter kl. 21.30 med en pause.

Der vil være mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten, mens man nyder den smukke udsigt til Rørsøen.

Oplev den unikke musikalske atmosfære ved festivalens koncerter i orgelmuseet, hvor de historiske orgler skaber den perfekte ramme. Vores mål er at berige publikum med en dybere forståelse for orglernes historie og musikken, hvilket garanterer en berigende musikoplevelse for alle, uanset baggrundsviden. Selv dem uden kendskab til orglet eller kirkemusik vil få værdifulde indsigter med hjem.

Koncerterne præsenterer 15 bevaringsværdige orgler. Du vil opleve højtkvalificerede solister og kammermusikensembler i verdensklasse.

Gæsterne kan nyde den fortryllende natur og kulturarv i særlige omgivelser, mens de får mulighed for en forfriskning i koncertpausen eller før og efter koncerten med den smukke udsigt til Rørsøen.

Billetter 150 kr. Medlemmer af venneforeningen 125 kr. Unge under 18 år 75 kr. Læs mere og få BILLET klik på billederne.

Med Festivalkoncerterne er vi med til at berige Nysted Kultursommer arrangementerne.

Festivalen ville ikke have været mulig uden den uvurderlige støtte fra Guldborgsund Kommune.

Entré: 75 - 150- kr

Køb/bestil billet Læs mere på hjemmesiden