Teater Momentum

Ny Vestergade 18, Odense C

Fredag den 31. maj 2024, kl. 19-23.



Musik

LydLIG vol. 2

Den feministiske festival på Momentum. The Community og Teater Momentum er klar med det andet arrangement i rækken LydLIG - en tilbagevendende én-dags festival med talks og koncerter der sætter fokus på kvinder og kønsminoriteter i musikbranchen.

LydLIG vol. 2 bliver samtidig en musikalsk fejring af samleværket MEUF vol. 2 - en udgivelse på Barefoot Records hvor 19 ikke-mandlige musikere fra den nordiske scene for eksperimenterende musik har skabt ny musik sammen i nye konstellationer.
Glæd jer til en aften med koncerter og oplæg med fokus på fællesskaber, feminisme og kreativitet!
Program19.00 Koncert med multiinstrumentalister Jenny Berger Myhre (NO) & Andrea S. Giordano (IT/NO)- MEUF vol 2. release-koncert (30 min)20.00 Mikkel Okine - Privilegiet i usynlighed - Kvindelige og kønsminoriserede perspektiver på DJ Branchen i København (30 min)20.45 Koncert med trommeslager Michala Østergaard & saxofonist Maria Dybbroe - MEUF vol 2. release-koncert (30 min)21.30 Mikkel Thorup - Manden i ligestillingskampen (30 min)22.15 Koncert med Sara Flindt (trio , 30-40 min)Jenny Berger Myhre & Andrea S. Giordano (IT/NO)
Jenny Berger Myhre er en norsk multiinstrumentalist, som arbejder med lyd, video, performance og fotografi. Hun stræber efter at skabe et rum for fælles lytning og fjerne forventningerne til dydige musikalske fagter ved at fokusere på lydene i sig selv - og de mentale billeder, de producerer i os. Hendes musik, videoer og billeder kommer alle fra indsamling - feltoptagelser, samtaler, personlige øjeblikke og familiearkiver. Det tilsyneladende private vises i hendes værk ikke som en konfronterende handling, men som sårbart og empatisk.
Andrea S Giordano er en sanger og elektronisk musiker, der arbejder inden for improvisation og komposition. Hun arbejder med piemontesisk dialekt og intonation med sit store ensemble og udvidede teknikker med sit soloprojekt. Hun har studeret jazz/performance på Siena Jazz University, Luzern Hochschule og på Norges Musikkonservatorium hos Sidsel Endresen, Stefano Battaglia og Susanne Abbuehl.
Mikkel Okine - Privilegiet i usynlighed - Kvindelige og kønsminoriserede perspektiver på DJ Branchen i København
Dansk-ghanesisk DJ, musiker og cand. mag. i musikvidenskab med et glødende hjerte for diversitet i alle dets former. Oplægget vil handle om hvordan DJ-branchens infrastrukturer og arbejdsvilkår påvirker køn og identitet. Perspektiverne kommer direkte fra kvindelige og kønsminoriserede DJs i København, som blev interviewet i 2023.
Maria Dybbroe & Michala Østergaard-Nielsen
Maria Dybbroe er en dansk saxofonist, improvisator og komponist, med base i Oslo, som de seneste år har været en meget aktiv spiller som solist og kapelmester på den mere eksperimenterende del af den nordiske jazzscene. Maria spiller solokoncerter, er en del af impro-trioen Køs, det DMA-vindende band Maraton, blæserensemblet Coriolis, saxkvintetten Sidechains, duoen Dynastiet, duoen Orsa, Copenhagen Clarinet Choir og Jacob Anderskovs 'Spirit of the Hive', foruden flere andre ad-hoc konstellationer. Maria skriver også al musikken og står i spidsen for dobbelt-trioen Caktus som i 2020 udgav sin debutplade 'Under Solen' på Barefoot Records, som hun bl.a. var nomineret til en Steppeulv for som 'Årets Komponist', samt som blev nomineret til 'Årets album' ved DMA Jazz, og som var på både Passive/Aggresives og Dagbladet Information's årsliste over de bedste danske udgivelser i 2020. Maria har samarbejdet og spillet med utallige prominente kunstnere, heriblandt Pia Tafdrup, Laura Toxværd, P.O Jørgens, Anja Jacobsen, Ståle Solberg, John Edwards, Steve Beresford, Lisa Ullén, Bon Iver, Kasper Staub, Lars Greve, Lotte Anker, Tristan Honsinger og T.S. Høeg.
Michala Østergaard-Nielsen, trommeslager/percussionist og komponist, er en særdeles interessant musiker med en personlig stemme på den nordiske musikscene i dag. Hun beskrives som "at have en næsten zen-agtig holdning til trommespil, improvisation og musik," og hun udforsker trommeverdenen både rytmisk såvel som lydmæssigt med en stor mængde følsomhed og bevidsthed. I 2018 modtog Michala Østergaard-Nielsen fineste svenske JazzAward "Jazzkannan": "Årets "Jazzkanna" går til en spirituel og følsom komponist og musiker, hvis univers er fyldt med poetiske vibrationer, der skaber øjeblikkelig kærlighed. "Hendes nyeste projekt er en trio med den amerikanske pianist Marilyn Crispell .
Mikkel Thorup - Manden i ligestillingskampen
Mikkel Thorup er professor i Idéhistorie ved Aarhus Universitet og har bl.a. udgivet bøgerne Kønnets idéhistorie (2020), Antifeminisme (2020), Kampen om identitetspolitik (2022), samt Mange mænd (2023).
Manden er kommet på den politiske og kulturelle dagsorden. Der udkommer bøger om faderrollen, mandlige tårer diskuteres i radioen og bekymringer over unge mænd breder sig. I oplægget vil Thorup spørge til, hvad der sker med manderollen i dag og hvordan det kan være, at manden pludselig blev et spørgsmål for andre og for sig.

Køb/bestil billet