Roskilde Kloster

Sankt Peders Stræde 8E, Roskilde

Tirsdag den 22. juni 2021, kl. 16.Omvisning

Særrundvisning i Roskilde Kloster

Særrundvisning i den kulturhistoriske perle - Roskilde Kloster samt mousserende vin og kage i den imponerende riddersal.The Danish Club byder i samarbejde med Roskilde Kloster på en helt særlig rundvisning i det unikke, historiske bygningskompleks. Her har vi den ære at Klosterforvalter Søren Lyder Jacobsen, vil fortælle os spændende historier om fortid og nutid - for til sidst at slutte af med et godt glas mousserende vin og kage i riddersalen.

Roskilde Kloster er en lille kulturhistorisk perle midt i Roskildes travle centrum med et unikt, historisk bygningskompleks og en stor parklignende have samt en hel speciel kulturhistorie.

Søren Lyder Jacobsen, vil give os et levende indtryk af det tidligere Roskilde adelige Jomfrukloster og fortælle spændende historier om Sortebrødremunkene, de adelige jomfruer, klosterlivet og det nutidige Roskilde Kloster.

På denne særrundvisning vil der også være mulighed for at se de udsmykkede gange i arkitekt Jens Ingversens unikke historicistiske beboelsesbygning "Damernes Fløj".

Der ud over vil Klosterforvalteren helt særligt fortælle os om de seneste restaureringsprojekter og vise eksempler herpå. Undervejs besøger vi klosterkirken, Den Røde Stue, Riddersalen og de tilstødende gemakker. Og hvis vejret tillader starter rundvisningen med en tur gennem klosterets have.

Rundvisningen sluttes af med et glas god mousserende vin og lidt kage i den imponerende riddersal.

Varighed 2 - 2½ time.

På glædeligt gensyn

The Danish Club.


Entré: 132,50-265 kr