Roskilde Kloster

Sankt Peders Stræde 8E, Roskilde

Tirsdag den 10. august 2021, kl. 11 & 14.Omvisning

Sommerrundvisning på Roskilde Kloster

Roskilde Kloster er en lille kulturhistorisk perle midt i Roskildes travle centrum med et unikt, historisk bygningskompleks og en stor parklignende have samt en hel speciel kulturhistorie.Rundvisninger er med klosterets egne guider, som kender klosteret og dets historie ind og ud. På rundvisningen får man et levende indtryk af det tidligere Roskilde adelige Jomfrukloster. Guiden fortæller sjove og spændende historier om Sortebrødremunkene, klosterlivet, de adelige jomfruer og det nutidige Roskilde Kloster. Undervejs besøger man klosterkirken, Den Røde Stue, Riddersalen og de tilstødende gemakker.

Hvis vejret tillader starter rundturen med et besøg i den smukke klosterhave.

Varighed: Rundvisningerne tager cirka 1 time og 15 minutter.

Rundvisningen starter præcis på det angivne starttidspunkt.

Mødetid 10 min. før rundvisningens start.

Priser: Voksne, pensionister, studerende og børn over 14 år: 75 kr.

Børn 7 - 14 år: 35 kr. Rundvisningerne egner sig ikke for små børn.

Rundvisningerne i skolernes sommerferie foregår kl. 11.00 eller kl. 14.00. For at bestille billet til kl. 14.00 denne dag, gå til siden her

Roskilde Kloster ønsker, at det skal være sikkert og trygt at komme på rundvisning - også i en Coronatid. Vi følger myndighedernes retningslinier for gruppestørrelser, antal gæster pr. kvadratmeter, afstand mellem gæsterne, rengøring, hygiejne mv. Vi sørger for ekstra rengøring efter hver rundvisning, og der er papirhåndklæder, flydende sæbe og håndsprit til rådighed.

Mødested:

Klosterets hovedbygning, Sankt Peders Stræde 8, indgang C.

Der er også adgang via stien gennem Klosterparken ved Algade 31.


Entré: 35-75 kr