Spring til indhold

Varm sommer på Vedbækfundene

Diverse: Natur

Kom til sommerferieaktiviteter om klimaforandringer på Vedbækfundene og bliv klogere på, hvordan og hvorfor klimaet og dyrelivet i Danmark har forandret sig gennem tiden.

Engang levede der isbjørne i Jylland, elge i Gentofte og både sumpskildpadder og pelikaner i Vedbæk. Stenalderjægerne i Vedbæk levede for 7.000 år siden i det varmeste klima, der er målt siden sidste istid. Se deres skeletter i Vedbækfundenes udstilling.

Tag temperaturen fortidens klima og de fortidige menneskers mad

Lav dit eget historiske klimatermometer. Gå en tur gennem Vedbækfundenes udstillinger og brug dyrene til at blive klogere på, hvordan klimaet og dermed menneskers kost har forandret sig gennem tiden. Der er opgaver til store og helt små.

Nak et vildsvin

Stenalderjægerne i Vedbæk gik på jagt efter vildsvin i urskoven bag bopladserne i Vedbæk. På gårdspladsen udenfor Vedbækfundene kan du prøve kræfter med bueskydning og se om du kan nakke et vildsvin.

Tegnekonkurrence

Tegn et eller flere af de dyr, du har mødt, og vær med i konkurrencen om en flot plakat med nordiske dyr.

Sommerferieaktiviteter på Vedbækfundene alle dage fra lørdag d. 25. juni - søndag d. 7. august. Tirsdag-fredag kl.12-16, lørdag og søndag kl. 12-17. Mandag lukket.