Vildsvinejagt i vinterferien

Udstilling: Historisk

Gå på vildsvinejagt på Vedbækfundene eller deltag i Vedbækfundenes tegnekonkurrence. Bue og pil var stenalderjægernes foretrukne jagtvåben. Prøv kræfter med bueskydning ude på gårdspladsen.

I vinterferien vil der være fyldt med vildsvin i Vedbækfundenes udstillinger. Rundt omkring på museet har små bitte vildsvin gemt sig. Du kan gå på jagt efter vildsvinene i Vedbækfundenes urskov. Har du gode øjne eller er du god til at tælle, så bliver du måske den, der finder dem alle sammen. Søndag d. 18. februar 2018 kl. 16.30 bliver der trukket én heldig vinder blandt alle deltagerne i vildsvinejagten. Præmien er en flot vildsvinefigur.

På Vedbækfundene kan du også løse opgaver og blive klogere på, hvordan stenalderjægerne i Vedbæk gik på vildsvinejagt, og hvad de brugte vildsvinet til. Der er opgaver til flere forskellige aldersklasser.

Deltag i Vedbækfundenes tegnekonkurrence og tegn et vildsvin. Søndag d. 18. februar 2018 kl. 16.30 trækkes der også lod blandt alle deltagere i tegnekonkurrencen, og én heldig vinder får en flot plakat med nordiske dyr.

På gårdspladsen udenfor bliver der mulighed for at gå på vildsvinejagt. Med bue og pil kan du øve dig i bueskydning og skyde til måls efter et tegnet vildsvin.

Vildsvinet var sammen kronhjorten og rådyret nogle af stenalderjægernes vigtigste byttedyr. Når du har været på vildsvinejagt, kan du gå på opdagelse i den spændende udstilling og se mange af de andre dyr, som man gik på jagt efter i jægerstenalderen.