Flere nyheder

 
Diverse
Copenhagen St. Patrick's Day Parade

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Copenhagen St. Patrick's Day Parade
Man. 4. mar. 2019
kilde: KultuNaut

"Everyone is Irish on St. Patrick's Day". Med dette slogan inviterer Copenhagen St. Patrick's Day Parade for femtende gang alle med til at fejre den irske nationaldag søndag den 17. marts på Rådhuspladsen i København. Så kom og vær med til en festlig eftermiddag for hele familien, hvor du kan opleve irske dansere, live irsk folkemusik, irske ulvehunde og et sækkepibeorkester. Der vil være ansigtsmaling til børnene, og alle iklædt noget grønt kan deltage i det grønne optog gennem Indre By. Der er gratis adgang.

Ansigtsmaling og grønne hatte
Irland kaldes også "Den grønne ø" og derfor er farven grøn - sammen med den lille trekløver "Shamrock'en" og alfen "Leprechaun" med sin karakteristiske grønne hat - noget som de fleste forbinder med St. Patrick's Day. Og irerne, der elsker fest og sociale sammenkomster, er kendte for at sprede den gode stemning omkring sig. Det er noget af det vi elsker ved Irland og irerne. Livsglæden og energien finder man også i den traditionelle musik og dans. Copenhagen St. Patrick's Day Parade fejrer netop dette hvert år den 17. marts og er således, nu på sit 15. år, blevet en populær tradition I det københavnske kulturliv.

Dørene åbnes til det irske telt på Rådhuspladsen kl. 13.00. Her kan man hele eftermiddagen komme forbi og få sig en Irish Coffee eller varm kakao at varme sig på, prøve en traditionel irsk øl fra O'Hara's Craft Brewery eller én af de farvestrålende St. Patrick's Day cookies.

Mellem kl. 14.00 og 17.00 kan børn få gratis St. Patrick's Day ansigtsmaling med de professionelle ansigtsmalere fra Sminketeatret. Copenhagen St. Patrick's Day Parade er for hele familien, så hvis man har lyst til at være irer for en dag og også deltage i paraden, kan man gå på opdagelse i udklædningsbutikken, der har masser af grønne hatte og tilbehør.

Musik og dans på Rådhuspladsen
St. Patrick, spillet af skuespiller Ian Burns fra det engelsksprogede teaterkompagni That Theatre Company, byder velkommen på udendørsscenen på Rådhuspladsen kl. 15.30. Herfra varmes der op til paraden med live irsk folkemusik med bandet The Early House og irsk stepdans med danserne fra Dark Green School of Irish Dancing. Det er også foran scenen, at paraden stiller op.

Grøn festparade ført an af selveste St. Patrick
Det grønne optog kl. 17.00 er for hele familien og alle nationaliteter. Sammen, iklædt noget grønt, fejrer vi St. Patrick's Day ved at gå gennem Københavns gader med god stemning og musik. Til at gøre det særligt festligt, optræder sækkepibeorkestret Gordon Pipes and Drums, et Bodhrán orkester med irske håndtrommer, Dark Green School of Irish Dancing med deres irske dansere samt de imponerende irske ulvehunde og irske terriere.

Rute: Rådhuspladsen - Vester Voldgade - Stormgade - Vindebrogade - Højbro Plads - Gammelstrand - Nybrogade - Rådhusstræde - Gl. Torv - Nytorv - Slutterigade - Lavendelstræde - Vester Voldgade - Rådhuspladsen

Vi ses den 17. marts!

PROGRAM:

13.00 Café/udklædningsbutik åbner
14.00 - 17.00 Ansigtsmaling for børn
15.30 -17.00 Musik og dans på scenen
17.00 - 17.45 Parade

https://stpatricksdayparade.dk/

Facebook event