Flere nyheder

 
Musik
Shirley Collins til Fanø

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Shirley Collins til Fanø
Man. 17. jun. 2019
kilde: KultuNaut

Fanø Free Folk Festivals 10 års jubilæumsprogram fuldendes med ikoniske Shirley Collins. (PR-foto: P.C Eva Vermandel)

26. - 28. juli fejrer mikrofestivalen Fanø Free Folk Festival 10 års jubilæum. Dét skal fejres med maner, og derfor fuldender den lille festival med de store musikalske ambitioner nu årets jubilæumsprogram med en ægte sensation. Det er nemlig lykkedes for festivalen at føje den engelske folk-sangerinde Shirley Collins til programmet.

Det er kun anden gang nogensinde, at den nu 84-årige Collins gæster Danmark. Men hendes musikalske karriere strækker sig helt tilbage til 50'erne. Hun udsendte sit første album i 1958 og var sammen med Alan Lomax med til at rejse rundt I USA og indsamle folkesange. Op gennem 60'erne og 70'erne var hun med til at definere en engelsk folk-revival, hvorefter hun trak sig tilbage fra musikscenen i flere årtier. På sensationel vis vendte hun dog tilbage med albummet Lodestar i 2016, et album, der høstede fremragende anmeldelser.

Siden har hun også udgivet bogen All In The Downs, som hun modtog The Penderyn Prize for. På Fanø Free Folk Festival optræder hun i duo med guitarist Ian Kearey (Oysterband).

Shirley Collins' aftryk mærkes også på årets program hos yngre engelske musikere som Burd Ellen og Stick in the Wheel. Festivalen har også et stærkt nordisk fokus med navne som Groupa, Vassvik og Frode Haltli. Og så kan man se frem til så forskellige indslag som den polske folk-trio Kapela Maliszów, syret libanesisk dansefest med Praed og eksperimenterende guitar-pioner fra New Zealand i form af Gate. I alt kan man opleve lidt over 20 koncerter - i Sønderho Forsamlingshus samt på andre lokaliteter som Sønderho Kirke og Fajancen. Festivalen er udsolgt, men der sælges et begrænset antal dagsbilletter i døren.

Se fuldt program og anden information