Flere nyheder

 
Teater
De asylsøgende kvinder

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
De asylsøgende kvinder
Ons. 11. sep. 2019
kilde: KultuNaut

Ny forestilling på Betty Nansen Teatrets anneksscene Edison, der er baseret på en historie af Aischylos. (PR-foto: Foto: Catrine Zorn)

En gruppe yngre kvinder efterlader alt og går ombord på en båd i Nordafrika for at sejle over Middelhavet. De flygter fra vold, overgreb og tvang og beder om beskyttelse i Grækenland hos kongen af Argos. Men skal kongen overholde loven, der forpligter ham til at give flygtninge asyl, eller skal han beskytte sin by mod den krig, der vil komme, hvis de tager dem ind? Det er dilemmaet i forestillingen De asylsøgende kvinder.

Historien er oprindeligt skrevet for mere end 2500 år siden af den græske tragediedigter Aischylos, men rammer midt ind i den aktuelle flygtningesituation. På tværs af mere end to årtusinder taler gruppen af asylsøgende kvinder til os og stiller nogle os af de dybeste spørgsmål: Hvad vejer tungest - den moralske forpligtelse til at hjælpe en fremmed i nød eller at beskytte os selv?

Et lokalt kor på 19 kvinder udfylder hovedrollen som de unge kvinder, der lægger alt bag sig i håbet om en fremtid, som ikke er dikteret af mænd. Koret ledes an af skuespiller Ida Cæcilie Rasmussen, og rollerne som henholdsvis kongen og kvindernes far spilles af Mikael Birkkjær og Jesper Hyldegaard. De akkompagneres af tre musikere live på scenen.

Instrueret af Simon Boberg. Scenografi af Edward Pierce.

De asylsøgende kvinder kan opleves på Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg i perioden 13. - 25. september og igen 1. - 15. februar 2020.
Spilletider er tirsdag - fredag klokken 20, lørdag klokken 16 samt søndag klokken 15.

Mere information og billetsalg