Flere nyheder

 
Musik
Jakob Illeborg og MC Einar live

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jakob Illeborg og MC Einar live
Tir. 5. nov. 2019
kilde: KultuNaut

Fredag den 8. november byder Vershuset på koncert med Jakob Illeborg, der går på scenen med det lokale gospelkor First Choice. Om lørdagen vælter MC Einar ind og smider noget old school dansk rap. (PR-foto: Jakob Illeborg)

Jakob Illeborg
Jakob Illeborg er kendt som journalist og TV-vært på bland andet programmet kontant. Musikken har altid fyldt meget i hans liv, og i sin ungdom var han forsanger i det danske London-baserede band, Warwick Avenue, som gav koncerter flere steder i verden.

Siden blev det til en længere musikpause for Jakob Illeborg, men i foråret 2019 gjorde han comeback med solo-albummet Once Upon Tomorrow, der er indspillet over flere år i London og Danmark. Jakob siger selv om albummet: "Det startede som et minimalistisk projekt med kun trommer, bas og en guitar. Men i studiet stod det hurtigt klart, at sangene ville folde sig ud til en større produktion, og det endte nærmest som en slags rock 'n' roll big band på nogle numre med stort backing band med trommer, bas guitarer, percussion, hammondorgel, hornsektion, strygere og sågar et gospelkor."

Og hvad angår gospelkor, så får det også et markant aftryk på koncerten på Vershuset, for her har Jakob Illeborg inviteret Næstvedkoret First Choice med om bord. Det bliver uden tvivl stort!

MC Einar
MC Einar fik sit store gennembrud som frontfigur i gruppen af samme navn i 1988, hvor de udgav debutalbummet Den Nye Stil, der var det første danske rapalbum. I julen samme år udsendte de så julesangen "Jul, det' cool", som er blevet en rendyrket klassiker inden for danske julesange. I 1989 efter fulgte albummet Ahr Dér, hvorfra blandt andet titelnummeret blev et stort hit, men allerede i 1990 gik gruppen i opløsning grundet interne uenigheder. (PR-foto: MC Einar)

Einar Enemark vendte dog tilbage til musikscenen i begyndelsen af 00'erne og spillede blandt andet med forskellige udgaver af det gendannede MC Einar. I 10'erne har Einar Enemark optrådt med det jazzinspirerede band KunTakt, som han også har udgivet to album med.

Når Einar går på scenen på Vershuset og strøer om sig med ørehængere og fed dansk lyrik, så er det sammen med de gamle musikere, DJ Jan og Jesper Vildmand.

Jakob Illeborg: Fredag den 8. november. Døre klokken 20.30
Billetsalg
Facebook event

MC Einar: Lørdag den 9. november. Døre klokken 20.30
Billetsalg
Facebook event

Spillestedet Vershuset, Grønnegade 10, Næstved
http://vershuset.dk/