Flere nyheder

 
Diverse
Mød filmfotograf Björn Blixt

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mød filmfotograf Björn Blixt
Tir. 21. jan. 2020
kilde: KultuNaut


Torsdag den 6. februar
inviterer Kort & Dokumentar Filmskolen til foredrag med den anerkendte filmfotograf Björn Blixt, som har skabt billedsiden til en række danske TV og filmsucceser.

Hvad har danske filmklassikere som Kundskabens Træ, Lad Isbjørnene Danse og Blinkende Lygter tilfælles med TV-succeser som Ørnen, Rejseholdet og Nikolaj & Julie? Svaret er den svenske filmfotograf Björn Blixt. I fire årtier har Björn Blixt skabt billeder til klassikere indenfor danske spillefilm, TV og dokumentarfilm, som har rørt os.

Til foredraget fortæller Björn om, hvordan han selv kom ind i filmbranchen. En vej, der gik direkte igennem Det Danske Filmstudie i Lyngby. Han viser udvalgte scener fra nogle af hans egne film og bryder processen bag optagelserne ned, herunder hans overvejelser som filmfotograf og det vigtige samspil mellem filmfotograf og instruktør. Hvordan oversætter man for eksempel instruktørens historie til levende billeder?

Foredraget henvender sig til alle med interesse for film, herunder alle der bruger kameraer og som ønsker at tilegne sig en større bevidsthed og viden om det filmfotografiske arbejde.

Om Kort & Dokumentar Filmskolen
Kort & Dokumentar Filmskolen blev grundlagt i 1999 med en vision om at gøre filmhåndværket tilgængeligt for alle, som har en passion for at fortælle med levende billeder. Filmskolen er i dag landets største uafhængige udbyder af kurser og uddannelser inden for TV, film og online medier.

Tid: Torsdag den 6. februar kl. 16.30 - 18.30
Adresse: Kort & Dokumentar Filmskolen, Blomstervænget 52, 2800 Kgs. Lyngby
Entré: Gratis

Mere information og tilmelding