Flere nyheder

 
Musik
Svenske Baskery i DK

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Svenske Baskery i DK
Fre. 24. jan. 2020
kilde: KultuNaut

Den fantastiske svenske trio Baskery gæster Danmark, hvor de giver en række shows rundt omkring i landet. (PR-foto)

Baskerys fundament bygger på klassisk rootsmusik og americana, der altid har haft en stor plads i deres musikalske hjerter. Men ligeså meget som de elsker det klassiske udgangspunkt, så elsker de også at bryde reglerne for den traditionelle musik og angribe den på alternativ vis og vende det hele på hovedet. Deres udtryk rummer input baseret på alt muligt lige fra punkmusikkens umiddelbarhed til det mere underspillede singer/songwriter.

Baskery er lig med de tre søstre Greta Bondesson (banjitar, trommer og vokal), Stella Bondesson (kontrabas og vokal) og Sunniva Bondesson (guitar og vokal). Omkring deres sene teenageår slog de sig sammen med deres far, der i årtier havde haft blues og country som sin levevej. De døbte bandet Slaptones og udgav efterfølgende to album på EMI Sweden.

Senere skabte de så Baskery, der debuterede i 2008 med albummet Fall Among Thieves. Siden er det blevet til tre album mere for trioen, hvor sidste nye, Coyote & Sirens, er fra 2018. Det er alle album, der har resulteret i masser af opmærksomhed og fine anmeldelser.

I begyndelsen af 2014 begyndte bandet at arbejde med Kobalt Music Publishing, hvilket førte til samarbejde med højtprofilerede sangskrivere som Billy Steinberg (Madonna, Bangles, Cyndi Lauper), Joe Henry (John Denver) og Jimmy Harry (Madonna, Pink, Kelly Clarkson, Britney Spears) og Lincoln Parish (Cage the Elephant).

Baskery, der har spillet over hele verden og været på programmet på en lang række festivaler, var i 2015 på tour i Europa og Nordamerika med Robbie Williams.

Baskery kan opleves her:

- Torsdag den 30. januar - Tobakken, Gasværksgade 2, Esbjerg
- Fredag den 31. januar - Skovsgård Hotel, Hovedgaden 26, Skovsgård, Brovst
- Lørdag den 1. februar - Vershuset, Grønnegade 10, Næstved
- Torsdag den 6. februar - Portalen, Greve Teater- & Musikhus, Portalen 1, Greve
- Lørdag den 8. februar - Nykøbing F. Teater, Østergågade 2, Nykøbing F.

Baskery: https://baskeryband.com | https://www.facebook.com/baskery