Flere nyheder

 
Udstilling
Sculpture to Sculpture

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Sculpture to Sculpture
Fre. 7. maj 2021
kilde: KultuNaut

Ny kunstudstilling, der kan opleves i Rundetaarns Bibliotekssal fra 8. maj til 4. juli med kunstnerne Tina Maria Nielsen, Milena Bonifacini, Julie Stavad, Valerie Collart og Carl Emil Jacobsen. Udstillingen er kurateret af Henriette Noermark. (PR-foto: My eyes coldly stuffed with silk (Blue) af Valerie Collart)

Sculpture to Sculpture ærer skulpturen som form, tilgang og værk med afsæt i billedhugger Willy Ørskovs skulpturteorier. Udstillingen undersøger hvorvidt en skulptur kan være objektiv, referenceløs og opleves udelukkende på sine egne præmisser i dialog med Rundetaarns bredspektrede publikum og særegne arkitektoniske detaljer. De deltagende kunstnere er særligt inviterede grundet deres individuelle og forskellige tilgange til den tredimensionelle skulptur eller en abstrakt fortolkning af denne. Udstillingen med værker af Tina Maria Nielsen, Milena Bonifacini, Julie Stavad, Valerie Collart og Carl Emil Jacobsen formidler samtidskunst af høj kvalitet på tværs af generationer og faglige baggrunde.

Sculpture to Sculpture har fokus på form, materialitet og taktilitet og værkernes dialog med hinanden, med kroppen og de besøgendes sanser, mens de eksperimenterer med det ugenkendelige versus det genkendelige. De går desuden i dialog med billedhugger og professor Willy Ørskovs filosofiske og konsekvente teorier om, hvad en skulptur er eller kan være. Willy Ørskov skriver om "den åbne skulptur", at skulpturen ikke bør referere til noget konkret, men til hele verden og at skulpturen kan formulere det, sproget ikke formår.

Sculpture to Sculpture finder sted i Rundetaarns Bibliotekssal som mellem 1657-1861 fungerede som universitetsbibliotek og siden 1987 har huset udstillinger og koncerter midt i København. Lokalet er 811 m2 med en loftshøjde på 385 cm, hvilket gør det interessant som rum, fordi det indgyder en særlig rumlighed, som giver plads til hvert enkelt værk, til bevægelsen omkring værkerne og blikket, som vandrer ud og ind gennem søjler, sprossede rundede vinduer og sommerlyset, der understøtter værkernes placering. (PR-foto: Jeg hænger min taske her af Julie Stavad 2021. fotograf Luna Lund Jensen)

Program
I forbindelse med udstillingen er der planlagt et særligt program, hvor alle events har udstillingens tematik for øje. I perioden vil der være omvisninger i udstillingen, talk udfoldet af Topic Talks, koncert samt lerskulptur-workshop for børn. Programmet er skabt i samarbejde med Thorvaldsens Museum, som også er vært for nogle af arrangementerne. Se mere på rundetaarn.dk

- 26. maj Tower Talk med kurator Henriette Noermark
- 9. juni Omvisning i udstillingen med kurator Henriette Noermark med efterfølgende omvisning på Thorvaldsens Museum
- 17. juni Koncert med Tobias Elof og Jonathan Bremer
- 20. juni Familiedag med skulpturworkshop for børn
- 24. juni Topic Talks i Rundetaarn - 25. juni på Thorvaldsens Museum

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og LF Foghts Fond.

Udstillingen kan opleves i Rundetaarn 8. maj til 4. juli 2021
Købmagergade 52A, 1150 København K.
Entré 40 DKK
Åbent alle dage kl. 10-20

Rundetaarn er et af Danmarks mest ikoniske bygningsværker med sin karakteristiske Sneglegang, der fører op til udsigtsplatformen 34,8 meter over gadeniveau. Tårnet blev opført af Christian IV til Københavns Universitets observatorium og stod færdigt i 1642. Ud over Europas ældste observatorium rummer Rundetaarn i dag også udstillinger, koncerter og andre aktiviteter, som formidler og tilgængeliggør bygningen og historien.