Flere nyheder

 
Film
Motorsavsmasakren

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Motorsavsmasakren
Tir. 13. mar. 2007

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning er det nyeste skud på stammen af film, der visualiserer den texanske kannibalfamilies gøren og laden i en amerikansk udørk, hvor alt andet end idyl hersker i et landskab, der er lige så dødt som de personer, der uheldigvis vælger at lægge vejen forbi.Det hele startede i 1973, da en på daværende tidspunkt 30-årig ukendt instruktør ved navn Tobe Hopper satte sig for at realisere en i enhver henseende grusom, bizar og bloddryppende film, der efterfølgende, da den fik premiere i biograferne i 1974, fik folk til at udvandre af ren og skær væmmelse. Filmen, der er tale om, er naturligvis The Texas Chain Saw Masscare (Motorsavsmassakren).

32 år og intet mindre end fem blodbestænkede film efter er der endnu liv i manden med motorsaven, der med nådesløs voldsomhed parterer sine sagesløse ofre uden hensyntagen til den klynken og bønfalden, der måtte undslippe deres bævrende læber.

Sagaen om Leatherface, der nu igennem tre årtier har savet sig igennem uskyldige teenagere, hvis eneste forseelse har været, at de har befundet sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, fortsætter således i Jonathan Liebesmans prequel The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, hvor vi langt om længe får forhistorien til skabelsen af et af vor tids største horrorikoner: Leatherface

Historien tager sin dramatiske begyndelse i et slagtehus i 1939, hvor en kvinde, blandt slagtede køer, føder et stærkt deformeret drengebarn, der efterfølgende smides i containeren sammen med alskens blodigt kødaffald. Her bliver det fundet - indpakket i gennemsølet avispapir - af en kvinde, der tager det til sig. Herefter springer filmen 30 år frem til sommeren 1969, hvor selv samme slagtehus står for lukning og alle medarbejdere afskediges - også Thomas Hewitt, bedre kendt som Leatherface, der i mellemtiden er blevet ansat som slagter på stedet, hvor han så voldsomt kom til verden, må afhænde den slagterkniv, han så fermt har lært at bruge.

Imens er en gruppe på fire unge mennesker - to brødre og deres kærester - på tur i jeep gennem Texas. De vil tilbringe en sidste weekend sammen, førend brødrene skal sendes af sted til Vietnam-krigen. Hvad de imidlertid ikke ved er, at deres skæbne langtfra er rosenrød, og deres færd gennem det solrige Texas ender snart i et inferno af blod, skrig og ekstrem tortur, der fuldt ud står mål med de blodscenarier, der ville have ventet dem i Vietnam.

I et sandt grafisk orgie af lemlæstelse, hvor intet er overladt til fantasien, gennemlever vi sammen med de fire unge mennesker et så intenst mareridt, der strabadserer nerverne til det yderste og efter filmens afslutning efterlader os uforløste og lamslåede.

Filmen kommer i kølvandet på genindspilningen fra 2003, der var en sådan succes, at man straks lagde hovederne i blød for at finde ud af, hvorledes fortællingen kunne fortsættes. Resultatet blev altså en prequel, der foregriber handlingen i de forrige film, og introducerer os for den familie, der har skabt det motorsavssvingende monster Leatherface.

Det er - som med alle andre film i serien - ikke en film for sarte sjæle med tyndslidte og flossede nerver, men hvis man er til blodtilsølede lig, udpenslet grafisk lemlæstelse, kannibalisme og hårrejsende dødsscener med en psykopat iklædt en maske af menneskehud, så er denne fortsættelse en kærkommen lejlighed til at gyse og ikke mindst væmmes. For her er, som det så foruroligende hedder i filmens univers, the saw family...!

Ude på DVD fra SF Film

Se filminfo