Flere nyheder

 
Litteratur
Nancy Drew 2: Kapløb med tiden
 
Diverse
Kvindelivsfestival i Rundetaarn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nancy Drew 2: Kapløb med tiden
Søn. 1. jul. 2007Andet bind i serien om Nancy Drew - "Nancy Drew 2: Kapløb med tiden" - er netop blevet udsendt fra Borgens Forlag. Som det er tilfældet i første bind, bliver amatørdetektiven også i denne fortælling rodet ud i et mysterium, der kræver al hendes deduktive detektivsnilde, hvis sagen skal opklares og uorden vendes til orden.


I romanens indledning siger Nancy Drew, at hun altid har haft én regel: Hvis man er med i spil, skal man prøve at vinde. En målsætning, der ikke kun refererer til omdrejningspunktet i pågældende roman - et cykelløb - men som også opsumerer enhver seriøs detektivs mantra. Et mantra, der som en rød tråd løber igennem alle detektivromaner, tv-serier og film, der gennem tiderne er blevet skabt - sagen skal for enhver pris opklares! Nancy Drew er da også en klokkeklar og ungdommelig variant af f.eks. Agatha Christies mere modne Miss Marple og hendes amerikanske pendant-snushane, Jessica Fletcher i CBS-serien Hun så et mord, der kørte over imponerende 12 sæsoner fra 1984 til 1996.

Sagen i romanen Kapløb med tiden centrerer sig omkring et cykelløb, der løber af stablen i Nancys by. I forbindelse med dette er der blevet indsamlet en stor mængde penge, der skal gå til mennesker, der har brug for hjælp. Men som det altid er i sådanne detektivuniverser, hvor store pengebeløb er på spil, så bliver de naturligvis stjålet.

Også i denne fortælling har Nancy mere end travlt, da hun ikke blot skal forsøge at finde frem til den formastelige, der er stukket af med pengene, men samtidig også deltage i (og helst vinde) cykelløbet. Hvordan det går hende, Bess, George og Ned skal ikke afsløres her - dette må man selv undersøge.

Skabelonen for Nancy Drew-fortællingerne er relativ ens - ja skåret over samme læst - så man ved, hvad man får, når man giver sig i lag med bøgerne. Men manglen på variation lader ikke til at afskrække de mange, mange fans, serien igennem næsten 70 år har fået samlet. Ikke kun er bøgerne solide bestselleres, der er solgt i over 200 millioner eksemplarer verden over, men er også gentagne gange blev filmatiseret, flere tv-serier har set dagens lys og Nancys eventyr er endda omsat til computerspil.

Så hvis man ønsker at udvide sin Nancy Drew horisont, så kunne man f.eks. kaste sig over de fire film, Warner Brothers producerede i årene 1938-1939 med Bonita Granville i rollen som den kække teenagedetektiv. De fire film (Nancy Drew - Detective, Nancy Drew.. Trouble Shooter, Nancy Drew and the Hidden Staircase og Nancy Drew..Reporter) er alle instrueret af William Clemens og kan fås i et lækkert bokssæt fra Warner Brothers.

Ydermere bør man bemærke den udmærkede ABC-serie The Hardy Boys/Nancy Drew Mysteriers, der kørte over tre sæsoner fra 1977 til 1979. En serie, der i ordets bedste betydning er retro, og som man stadig i dag kan få stor underholdning ud af, hvis man elsker gode detektivmysterier.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Titel: Nancy Drew 2: Kapløb med tiden
Forfatter: Carolyn Keene
Forlag: Borgen
Sideantal: 157
ISBN: 978-87-21-02985-2