Flere nyheder

 
Litteratur
Lene Hanssons salater

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lene Hanssons salater
Man. 16. jul. 2007


Aschehoug har netop sendt Lene Hanssons "Lene Hanssons salater" på markedet. En lille, fancy spiralrygsbog på 160 sider, der indeholder et hav af lækre og indbydende salater. Bogen er gennemillustreret, så salaterne tager sig ud fra deres absolut bedste og mest farverige side, og man finder her let et lækkert og let supplement til sommerens mere tunge grillpølser.

Det er end ikke så lang tid siden, at vi i Danmark forbandt en "god" salat med lidt snittet kinakål, en flok høvlede agurker toppet med et par tomater i både. En herlighed, der helst skulle rundes af med en fed, kalorieholdig, farvestofindeholdende E-nummer fyldt Thousand island-dressing - heldigvis er disse tider passé!

Nu vrimler det farverige kogebogsmarked med velillustrerede bøger, der på hver side har den ene indbydende salat efter den anden. En sådan bog er Lene Hanssons nye salatbog, der bugner af inspirerende forslag til ikke kun lækre, men også sunde salater.

Og ja, hvis ikke Lene Hansson (du-er-hvad-du-spiser-damen) skulle udgive en bog om salater, hvem skulle så? Denne perlesunde og foretagsomme kvinde, der såvel er fitness og aerobic-instruktør som Reiki-healer, Bach-terapeut, leder af eget Wellness Center samt - ej at forglemme - forfatter til en lang række bøger om sund og slankende kost, slår med sin nye salatbog tonen an og bemærker, hvor vigtigt det er at få salat, grøntsager og frugt.

Bogens 160 sider er fordelt på en række kapitler, der hver især indeholder specifikke salater, så man hurtigt og let kan finde netop den, man har mest lyst til: Salater med fisk og skaldyr, salater med fjerkræ og æg, salater med ost, vegetariske salater og frugtsalater. I øvrigt er hver salat også kombineret med et forslag til en passende dressing, så man ikke skal ud og have fat i de frygtelige smagsløgsdestruerende undskyldninger for præfabrikerede dressinger, der producers på tube og glas af alskens mærkværdige antikulinariske madfirmaer.

Der er en salat til en hver lejlighed, og hvis man mangler inspiration til den grønne del af madlavningen, så er bogen et udmærket bekendtskab. Og hvis man i øvrigt tilhører den gruppe af mennesker, der mener, at salater er kedelige og uinspirerende indslag i kosten, så bør man unde sig selv at stikke næsen i Hanssons bog og finde ud af, at det på ingen måde forholder sig sådan - langt fra endda!

I dag bugner supermarkederne og grønthandlerne med alskens frugt og grønt fra alle kendte som mindre kendte verdensdele, og Lene Hanssons salter viser, hvorledes alle disse sunde, vitaminrige sager forbindes i lækre smagsymbioser, der nok skal kunne få selv de mest dvaske smagsløg til at danse sejrsdans.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Titel: Lene Hassons salater
Forfatter: Lene Hansson
Forlag: Aschehoug
Sideantal: 160
ISBN: 978-87-11-31319-0

Stjerner: 5/6